Németországban rájöttek az igazságra: még sincsenek annyira rászorulva a segítségre az ukrán menekültek

A weimari élelmiszerbank munkatársai is megkérdőjelezték, hogy az ukrán menekültek tényleg annyira rá vannak-e szorulva a segítségre, mint ahogy azt állítjak. Ennek ellenkezőjét az bizonyítja, hogy többen is drága autókkal járnak, 100 eurós bankjegyekkel fizetnek és a legdrágább ételeket kérik.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A szupermarketekben, pékségekben vagy élelmiszergyártóknál eladatlan vagy adományként felajánlott élelmiszereket gyűjtik össze a nonprofit szervezetek, majd csekély díj ellenében szétosztják a rászorulók között. A szervezet vezetője, Marco Modrow szerint a Ukrajnából érkező menekülteket is szívesen látják az élelmiszerbanknál, közülük azonban sokan panaszkodnak a – szerintük – sivár ellátásra.

Mérgesek voltak például azért, mert a szervezet munkatársai pakolták tele a táskáikat, de volt olyan is aki azért panaszkodott, mert kapott egy olyan gyümölcsöt, amin volt egy apró horzsolás, mások pedig azért háborodtak fel, mert a kapott élelmiszerek szavatossága 1-2 hétre rá lejárt.

A férfi elmondása szerint az afrikai és közel-keleti bevándorlóktól nem tapasztalták ugyanezt a magatartást.

Az egyik menekült még egy fej salátát is hozzávágott az egyik alkalmazotthoz, mert az egy kicsit fonnyadt volt.

“Itt szinte minden nap megrohamoznak minket, mert valakinek nem tetszik valami”

– mondja Marco Modrow, aki megjegyezte azt is, hogy az ukrán menekülteknek el kell fogadniuk néhány kompromisszumot a körülményeket tekintve. Volt egyébként olyan is, aki garnélarákot és kaviárt kért.

Modrow elmesélte azt is, hogy nem egyszer megtörtént az is, hogy a lakásaikba szállított bútorokkal sem voltak megelégedve az Ukrajnából érkező menekültek, ezért egyszerűen visszaküldték a telepakolt teherautókat.

Modrow arról is beszélt, hogy az ukrán menekültek közül sokan drága autókkal, például terepjárókkal érkeznek az élelmiszerbankhoz, ami komoly felháborodást és értetlenséget szült a többi rászoruló között. De szerinte az sem tesz jó benyomást az emberekre, hogy a 2 eurós tételt 100 eurós bankjeggyel fizetik ki.

Egyre több országban jönnek rá a valóságra: az “ukrán menekültek” nagy része nem is ukrán

Nem bíznak az ukrán menekültekben, kirakják őket a belga és holland befogadók

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)