El lehet dönteni, hogy kell-e ez nekünk: egyik chipjével a telefonjára csatlakozik, másikkal a Teslájára

Digitalizálás, kütyüsítés, a valós élet, a kézzelfoghatóság egyre jobban háttérbe szorulása jellemzi viágunkat. A bőr alá ültethető chipek ennek jegyében hazánkban is megjelentek már, s az influenszerek el is kezdték népszerűsíteni azokat. Persze, mondhatják sokan, hogy ez csak az amúgy is bonyolulttá lett világunkat egyszerűsíti, de ki tudja, hogy ezen kutatások fényében mennyire vagyunk az agyba ültethető chipektől. Elérkezik lassan az idő, amikor fel kell tennünk magunkban a kérdést: robotok akarunk lenni, vagy lélekkel rendelkező emberek? Egy férfi olybá tűnik, hogy a robotizálás fel kacsintgat inkább.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Büszkén osztotta meg Twitteren videóját egy Tesla tulajdonos (Brandon Dalaly), miszerint immár a kezébe ültetett chippel lesz képes gépjárművét működtetni. A férfinek nem ez az első implantátuma, korábban már elvégeztetett egy beavatkozást a másik kezén, és az abba integrált chippel a telefonjára tud csatlakozni, valamint azon tárolja a személyes adatait, többek között az oltási dokumentumait is.

A férfinek egyébként az összes megkeresett orvos elutasította chip beültetésére irányuló felkérését, így végül egy piercing stúdió végezte el neki a “műtétet”.

Sokan úgy gondolják, hogy a chipek beültetésének szinte semmi köze nincs a transzhumanizmushoz, az csupán egy ártatlan aktus. Biztos? Maguk a modernek válaszolnak számunkra:

“A transzhumanizmus elve szerint az emberek jövőbeli fejlődésének legígéretesebb iránya nem a gépek használata, hanem a gépekkel való egybeolvadás, aminek következtében egyetlen jól integrált és az emberi szervezet behatároltságán túlmutató rendszert alkot a test és a beépített technológia. Az elmélet gyakorlati megvalósításának egyik kevésbé radikális, bár egyelőre nem túl gyakran alkalmazott formáját a kézbe ültetett implantátumok jelentik, amelyek olyan hétköznapi feladatok elvégzésében segítenek, mint az ajtók nyitása vagy a boltokban való fizetés. Az ilyen célokra alkalmazott chipek előnyét nem az jelenti, hogy sosem látott szuperképességekkel ruházzák fel az embereket, hanem egyszerűen megoldják a mindennapos problémákat, amelyet az elveszett kulcsok, vagy az iratok szállítása jelenthet.”ű

Agyi chip és robotizált világ – Ez a jövő, ha Elon Muskon múlik

Harari hamispróféta szerint újratervezik az emberiséget gépekkel

(Rakéta.hu nyomán Szent Korona Rádió)