Véleménydiktatúrát vezettek be A Hatalom Gyűrűi értékelésében: a negatív hozzászólásokat törlik

Az új Gyűrűk Ura sorozat annyira progresszív, hogy még maga Elon Musk is kritikával illette. A készítők azonban nem ismerik be, hogy a forrásanyagtól totálisan eltérő “remekművel” mekkora hibát vétettek, és most a kommunizmusra hajazó módszerrel oldották meg a dolgot…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Amazon online mozi felveszi a harcot azon nézőkkel szemben, akik kritizálják A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi (The Rings of Power) című sorozatát. Az IMDb hálózat legnagyobb filmaggregátorának projektoldaláról eltűnt minden negatív felhasználói vélemény. A sorozat az elmúlt napokban hatalmas vita tárgya volt, a rajongók rossz kritikákkal illették, továbbá elégedetlenségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy csaknem 250 millió dollárt költöttek rá. Volt, aki szerint Tolkien művének szépségét és kreativitását egy unalmas és ötlettelen tévésorozat váltotta fel, amely teljesen eltér a forrásanyagtól.

Mint kiderült, a Rotten Tomatoes weboldal a felhasználói értékelésekből származó negatívumok áradatára válaszul letiltotta A hatalom gyűrűi értékeléseit, így nem lehet a közönség benyomásaiból következtetéseket levonni. Azt még nem tudni, hogy a cég a jövőben vagy esetleg az egész évad befejeztével visszakapcsolja-e a kritikákat. Az Aroged.com leírásában kifejtette, hogy azokat a véleményeket cenzúrázták, amelyekben a pontszám nem haladta meg a 10-ből 6 pontot. Ugyanakkor az IMDb-n a sorozat általános értékelése 69 000 értékelés alapján most 6,6-os, a Metacritic weboldalon a sorozat nézettségi mutatója az első két epizód megjelenése után 2,7 pont a 10-ből, a Rotten Tomatoes-on pedig 37 százalék. A hatalom gyűrűinél a streamingszolgáltató 72 órás késleltetést vezetett be minden felhasználói értékelésre. Sőt, ha az epizód megtekintése előtt valaki megkísérelné a Vélemény írása gombra kattintást, egy automatikus üzenetet kap:

“Kérjük, térj vissza, miután befejezted a videó megtekintését.”

Az Amazon képviselője először pénteken erősítette meg, hogy a 72 órás késleltetést nemrég vezették be, először a nyáron indult Micsoda csapat! (A League of Their Own) című sorozatnál, most pedig A hatalom gyűrűinél. A lépés célja, hogy kiszűrjék a botokat vagy trollokat a valódi közönségfogadásból. Azonban a késleltetés ellenére is csak a pozitív kritikák olvashatók – magyarázták. Felhívták a figyelmet arra, hogy a sorozatnak különösen az internetes trollok ellen kellett védekeznie hónapokig még a megjelenés előtt, mivel J. R. R. Tolkien könyveinek rajongói közül többen támadták a sorozatot a “sokszínű” szereposztás miatt. Értik ezt arra, hogy kritizálták a négerek által játszott tündéket, akiket Tolkien a legkevésbé sem így álmodott meg.

Ha nem tudta volna, Boleyn Anna jamaicai néger volt

Hollywoodban leszbikusként ábrázolnák Jézus alakját

(Híradó.hu nyomán Szent Korona Rádió)