Érkezik a Tolkieni világot meggyalázó progresszív sorozat

A haladó nyugati filmgyártás létrontó trendje elérte a világ legnépszerűbb, tradicionális szimbólumokkal teletűzdelt világát, a Tolkien által megalkotott, A Gyűrűk Urát is. Az új sorozatban a néger törpöktől elkezdve, a gyenge és bizonytalan fehér férfin át, a férfiakat megszégyenítő erővel és karizmával rendelkező nőkig mindent megtalálunk az antitradicionális feldolgozásban. Már talán csak néhány LMBTQP hobbit hiányzik a teljes kútmérgezéshez.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Végül a Jeff Bezos által vezetett Amazon vállalkozott J. R. R. Tolkien népszerű szériájának meggyalázására, amit – a trailerek és eddig megjelent képi anyagok tanulsága szerint – sikerre vittek.

A szeptember 2-án debütáló sorozatban megkapunk mindent, ami élvezhetővé tesz bármit a XXI. században: ostoba fehér férfikaraktert, aki sosem tud semmit, női harcost, aki erősebb és okosabb az összes létformánál, néger királynőt egy dinasztiában, ahol férfiági öröklés van.

Néger „sötét elfeket”. Ez utóbbi meglehetősen sajátos értelmezése Tolkien szándékának, aki a sötét elfekről azt mondta,

„egy olyan korban éltek, mikor évszázadokig nem láttak napot, ezért bőrük sápadt, hófehér”.

De az első néger törpe királynőnek is annyi mondanivalója volt a szériáról, hogy azért elképesztően büszke a szerepre, mert így végre a „fajtája is azonosulhat Tolkien világával, és magáénak érezheti a Gyűrűk ura világát”. Mert pontosan az a fantasy lényege, hogy minden olyan legyen, mint 2022 Amerikája…

Ez az első alkalom, hogy láthatunk egy fekete nőt törpeként

– nyilatkozta. Ami valóban helytálló megállapítás, hiszen elvileg létezniük sem kellene akkor és ott a regény szerint.

A hab a tortán, hogy a barnabőrű, koszos hobitokat nem lehet hobitnak hívni, mert az adaptált korban nem voltak, így a magyarban kifejezetten jól csengő „szőröstalpúaknak” (hairly feet) hívják majd őket.

Beszédes üzenet a rajongóknak az előzetesben:

A múlt halott. Vagy előre haladunk, vagy utána halunk.

LGBT-reprezentáció?

Mivel Tolkien felépített világa a maga valódi sokszínűségével ment a kukába az Amazon jóvoltából, és helyét egy multikultúrális massza vette át, bizonyos szélsőliberális megmondóemberek úgy gondolják, már csak egyvalami hiányzik a történetből: a homoszexuálisok reprezentációja.

Ezzel kapcsolatban az egyik „aktivista” azt a zseniális következtetést vonta le, hogy Tolkien biztosan ünnepelné az „LGBT-embereket”, mivel az író egész életében hívő katolikus volt, és a „modern” Katolikus Egyház is szereti őket.

Ha valamilyen pozitívumot elmondhatunk az adaptációval kapcsolatban az az, hogy állítólag minden idők legdrágább sorozatáról van szó, amely ha becsődöl, kihatással lehet a streaming szolgáltatások jövőjére.

A tanulság

Végezetül pedig álljon egy idézet, ami egy mondatban árulja el nekünk, hogy a szélsőliberálisok és kulturmarxisták miért tesznek tönkre régi klasszikusokat, ahelyett, hogy a saját beteg világukhoz igazítva új történeteket alkossanak:

A gonosz képtelen újat alkotni. Ő csak megrontja és tönkreteszi, amit a jó felépített, vagy létrehozott

– J. R. R. Tolkien.

Ha gyerekeknek tartanak sztriptíz műsort drag queenek az egyesek szerint családbarát

7 éves lányát erőszakolta pornófilmjeiben a vérfertőző, pedofil transznemű

(Magyar Jelen – Szent Korona Rádió)