Bekövetkezett amitől a soviniszta Izrael rettegett: többségbe kerültek a palesztinok

Hiába próbálták irtani őket a zsidók, mégis többségbe kerültek a palesztinok Izrael, Ciszjordánia és a Gázai övezet területén. A soviniszta Izrael valószínűleg ezt akarta elkerülni azzal, hogy etnocídiumot hajtanak végre, de így sem sikerült megóvniuk a zsidó nemzetállam képét, de még a látszatát sem, a kisebbségbe kerülésük miatt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A palesztinok többségbe kerültek Izraelben és a megszállt Ciszjordánia és a Gázai övezet együttes területén idén először – jelentette a katonai rádió kedden.

A rádiónak nyilatkozó Arnon Szofer professzor szerint Izraelben, és az 1967-ben megszállt területeken együtt jelenleg mindössze 46-47 százalékban élnek zsidók, noha a hivatalosan nem zsidónak tekintett (általában apai ágon zsidó származású), de nem palesztin nemzetiségű izraeli állampolgárokkal együtt jelenleg 49,84 százalékban lakják nem palesztin izraeliek a Jordán folyó és a Földközi-tenger közötti területet.

Szofernek a Haarec című újságban ezen a héten közzé tett írása szerint Izraelben, Ciszjordániában és a Gázai övezetben együtt 2022-ben mintegy 7 millió 454 ezer zsidó él, miközben 7 millió 503 ezret számlál a már többségbe került palesztin lakosság.

A palesztinok közül 2 millió 256 ezren a Gázai övezetben, 3 millió 244 ezren Ciszjordániában, és 2 millió 3 ezren az 1948-as tűzszüneti vonalakon belüli  úgynevetett Izraelben élnek.

Izrael 1967 előtti területén mintegy 400 ezren vannak a se nem palesztin, se nem zsidónak tekintett lakosok, és újabb 400 ezren egyéb csoportok, vendégmunkások a Távol-Keletről, munkavállalási engedély nélkül Izraelben dolgozó európaiak, afrikai menekültek.

Az utóbbi években a zsidó lakosság az ultraortodoxok egyre növekvő aránya a zsidó nők átlagosan több gyereket szülnek, az palesztinok mégis többségbe kerültek, mert társadalmuk nagyobb arányban fiatal.

Míg a zsidóknál ezer lakosra több mint 5 halálozás jutott, a palesztinoknál kevesebb idős él, és ezért ezer főből kevesebb, mint három vesztette életét.

Ez a térség a professzor szerint már ma, mintegy 15 millió lakosával a nyugati világ legtúlnépesedett területe lett, de 2065-re 31 millióan élnek majd ott a jelenlegi számítások szerint.

A palesztinok és a zsidók aránya azért az egyik legfontosabb kérdése az izraeli politikának, mert ha nem jön létre a kétállami megoldással az önálló Palesztina az 1967-ben elfoglalt területen élő palesztin lakosság számára, hanem helyette egy közös állam alakul ki ezen a területen, akkor a demokratikus állami felépítés megőrzésével ez az ország elveszíthetné zsidó jellegét.

Nem fogják tudni ellátni az összes sebesültet a palesztinok, folyamatosan szökik fel a halálozások száma az izraeli rakétázás következtében

Kiegészítések a cionisták ukrajnai céljairól és az ország nevetséges államigazgatásáról

(Orientalista – Szent Korona Rádió)