Tovább tombol a román focikultúrában a felerősödött sovinizmus

A kolozsvári szurkolók magyarellenes molinói és magyarellenes rigmusok skandálása miatt tíz percre félbe kellett szakítani hétfőn a házigazda Universitatea Cluj és a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK bajnoki labdarúgó-mérkőzését. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A román szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága azért büntette meg a kisebbik kolozsvári csapatot, mert annak drukkerei a Sepsi OSK elleni, múlt hétfői bajnoki meccsen magyarellenes rigmusokat skandáltak, magyarokat sértő molinókat feszítettek ki. A szerdai határozatot a román első osztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) tette közzé a honlapján. A pálya betiltása mellett a Kolozsvári Universitatea-nak 25 ezer lejes (kétmillió forintos) bírságot is kell fizetnie.

A klub máris közölte, hogy a soron következő hazai mérkőzését Medgyesen játssza.

Az augusztus 22-én játszott mérkőzést tíz percre félbe kellett szakítania a játékvezetőnek a szurkolók megnyilvánulásai miatt. A molinók egyikén azt írták: „Amiként a Nagy-Magyarország, úgy a Székelyföld álmát is csirájában el kell tiporni, és a sepsi(szentgyörgyi), csíki és udvarhelyi horthysta csapatokat is el kell tüntetni a labdarúgás térképéről”. Egy másik molinón a „Székelyföld nem létezik” felirat volt olvasható. Az egyetemi csapat ultrái emellett a „Kifele a magyarokkal az országból” jelszót skandálták.

A magyarbarátként elkönyvelt CFR Cluj mellett idén második kolozsvári csapatként az Universitatea is a román első osztályban játszik. Az egyetemi csapat szurkolóinak szélsőséges megnyilvánulásai korábban is sok gondot okoztak a hatóságoknak.

Románia: elkészült a templom felújítása, azonnal le is csaptak rá a betörők

Gondoljon Niedermüller a Holokausztnak köszönhetően jól élő zsidókra is – A HVIM üzenete a magyarellenes provokátornak

(Vasárnap nyomán Szent Korona Rádió)