Folytatódik a buzilobbi: Németországban egy gender-ideológiát támogató törvényt készülnek elfogadni

Az ország történetében először Németország biztost nevezett ki a szexuális és nemi sokszínűség elfogadásáért. Sven Lehmann, a német szövetségi kormány queer emberek ügyeiért felelős biztosa felügyeli az LMBTQP nemzeti cselekvési tervet, amit a kormány akár a parlament megkerülésével is elfogadhat. Lehmann korábban arról is beszélt, hogy az oktatást is átalakítaná: tervei szerint például már az óvodások is felvilágosítást kapnának a szexuális és nemi sokszínűségről.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A törvényjavaslati csomag a “Nemzeti cselekvési terv a szexuális és nemi sokszínűség elfogadására és védelmére” címet kapta és elvileg az LMBTQ-közösség tagjainak “jogi elismerését” és “biztonságát” kívánja erőteljesebben előmozdítani – legalábbis ezt állítja Sven Lehmann, a német szövetségi kormány biztosa, aki a queer emberek ügyeiért felel.

A tervezet szerint a hatóságoknak a jövőben külön kell nyilvántartaniuk a nemi vagy szexuális irányultságon alapuló gyűlölet-bűncselekményeket. Az iskolákban és a sportban pedig kötelezően létre kell hozni olyan projekteket, amelyek a szexizmus elleni harcot segítik. Ezen túlmenően a tervek szerint létre kell hozni egy olyan testületet, amely különböző szempontokkal ajánlásokat készít a közszolgálat számára, hogy a “nemek közötti egyenlőséget szolgáló nyelvezetet” használjon.

A kormányalakítás előtt egyébként a koalíciós pártok már megállapodtak hasonló törekvésekben, az egyezmény szerint pedig még idén el kell fogadnia a kormánynak. A kormánykoalíció tagjai a fentieken túl az alaptörvény egyenlő bánásmódról szóló cikkelyét is ki akarják bővíteni azzal, hogy megtiltanák a szexuális identitáson alapuló megkülönböztetést. A tervezetben már előre leszögezik, hogy az alaptörvény módosításához szükséges javaslatok valószínűleg nem szereznek legalább kétharmados támogatást a német parlamentben, ezért érdemes lehet a parlamenttel és a tartományi vezetőkkel egyeztetni.

Sven Lehmann a közösségi oldalán is kommentálta a javaslatai előterjesztését. Egy bejegyzéséhez hozzáfűzte, hogy “hosszú utat tettünk meg az egyenlőség és az elfogadás terén, de közel sem elég sokat”.

Lehmann ezzel valószínűleg arra utalt, hogy nem szeretne megállni ezen a ponton, hiszen kinevezésekor ennél sokkal radikálisabb tervekről is beszélt. Egy másik javaslata szerint ugyanis

“a családjognak is végre frissülnie kell, és hozzá kell igazodnia a társadalmi valósághoz, mert a családok sokfélék, és nem mindig anyából, apából és gyermekből állnak”.

A queer ügyekért felelős kormánybiztos akkor arról is beszélt, hogy az oktatást is átalakítaná: tervei szerint például már az óvodások is felvilágosítást kapnának a szexuális és nemi sokszínűségről.

“Alapvető fontosságú, hogy több oktatást és több információt vigyenek be a sokszínűségről az óvodákba, iskolákba és a tanórán kívüli ifjúsági munkába is. Fontos olyan klímát teremteni ezekben a létesítményekben, amelyekben a sokféleség magától értetődő. Ehhez jól tájékozott oktatási szakemberekre van szükség”

– mondta akkor egy interjúban Sven Lehmann, aki egyébként 20 éve él homoszexuálisként. Egy másik alkalommal a queer emberek ügyeiért felelős biztos arról beszélt, hogy a transzneműségről szóló törvényt is teljesen meg kell változtatni, a mostani szabályozást el kell törölni és a lehető legkönnyebbé kell tenni az embereknek a nemváltást. Lehmann szerint egyébként nem lett divat a transzszexualitás – annak ellenére, hogy az elmúlt években 4 ezer százalékkal nőtt a magukat transzszexuálisoknak vallók száma a nyugati világban.

Annyira elegük lett az LMBTQP-lobbiból, hogy “prájdoló” osztálytársaikra támadtak a német diákok

Négy év alatt csaknem megduplázódott a magukat buzinak valló fiatalok száma Angliában

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)