Újabb cigány korrupciós ügy: őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt az ügyészség őrizetbe vette az Országos Roma Önkormányzat elnökét. A gyanú szerint saját posztját adta volna át harmincmillió forintért. Agócs János három éve áll az önkormányzat élén. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást.

A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövető elfogása érdekében összehangolt eljárási cselekményeket hajt végre, ezek folyamatban vannak.

A nyomozó ügyészség által őrizetbe vett Országos Roma Önkormányzat elnökét érintő ügyről az elsődleges nyomozati cselekmények után – várhatóan csütörtökön – adnak részletesebb tájékoztatást.

A Belügyminisztérium nem folyósította az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) a harmadik negyedévre járó 160 millió forintos támogatást, így nehéz helyzetbe került a szervezet – írta meg két hete a Népszava.

Az év elején már tudni lehetett, soha annyi nemzetiségi cigány szavazó nem regisztrált a választásokra, mint idén, de az ORÖ végül nem tudott nemzetiségi listát állítani. A listaállítás ugyanis veszekedésbe fulladt, miután a Fidesz által támogatott Farkas Félix és a novemberben megválasztott Agócs János listavezetőségéről továbbra sem sikerült dönteni. Agócs megválasztását a rivális Lungo Drom sikerrel támadta meg novemberben az Alkotmánybíróságon.

És mi a helyzet a brüsszeli korrupcióval? Korántsem olyan szentek az EU képviselői, mint beállítják magukat

Élőben közvetítette támadását a macsétás cigányasszony

(444 nyomán Szent Korona Rádió