És mi a helyzet a brüsszeli korrupcióval? Korántsem olyan szentek az EU képviselői, mint beállítják magukat

Az Európai Unióra a liberálisok, mint a tévedhetetlenség megtestesítőjeként, a társadalmi jólét elhozójaként, a bűntelen szentként szeretnek hivatkozni. A botrányos ideológiák – mint az LMBTQP – mellett azonban az általuk annyira “megbecsült” nép érdekeit sem nézik túlságosan. Ugyanaz megy ott is, mint minden modern kori államban: korrupció korrupció hátán. 

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A brüsszeli bürokraták folyamatos átláthatóságot követelnek a tagállamoktól, s főleg azon vezetőktől, melyek nem illenek be az uniós direktívába. Ha jól megvizsgáljuk a helyzetet, akkor láthatjuk, hogy ők sem különböznek az általuk gyanúsítottaktól. Az Európai Parlament képviselőinek ugyanis például be kell adniuk egy nyilatkozatot, de a dokumentumban semmilyen vagyontárgyat nem kell feltüntetniük. Csupán arról kell beszámolniuk, hogy a képviselői tiszteletdíjukon kívül honnan kapnak még fizetést. Ezen iratokból azonban egyáltalán nem derül ki, hogy hivatalának betöltése alatt milyen vagyontárgyakat tett magáénak.

Az átláthatóság legfőbb szószólói, például Guy Verhofstadt, a liberális ALDE képviselőcsoport vezetője, de Manfred Weber néppárti frakcióvezető sem számol el a vagyonával a nyilvánosság előtt, pedig vannak olyan tagállamok, ahol a politikusoknak kötelezően nyilatkozniuk kell minden vagyontárgyról, ami a tulajdonukban van.

Manfred Weberről nemrég már kiderült, hogy a saját házát nevezte ki politikai irodájának egy eldugott faluban, így a költségvetéséből mintegy 400 ezer eurót ügyeskedett össze. Több alkalom is volt, amikor amiatt bukott le, hogy Weber szeret félretenni azokból a pénzügyi keretekből, amiket az Európai Unióban nem kell számlákkal leigazolni. A tolmácsok költségét, vagyis néhány ezer eurót is megspórolt, amikor az Európai Bizottság elnöki székére pályázott. A választási weblapján egy primitív fordítót használt arra, hogy az EU összes nyelvére lefordítsa a kampányszövegeit.

Az Európai Bizottság tagjaira a képviselőknél minimálisan szigorúbb szabályok vonatkoznak. Nekik egy úgynevezett érdekeltségi nyilatkozatot kell tenniük, ebben be kell számolniuk az elmúlt tíz évben betöltött valamennyi tisztségükről és minden olyan pénzügyi érdekeltségükről, amely összeférhetetlenséget okozhat. Természetesen ezen kötelezettségüknek sem tesznek kielégítően eleget, ugyanis Frans Timmermans bizottsági alelnök nyilatkozatában semmilyen számbeli adatot nem tüntet föl. Ez is biztosan teljesen rendben van…

Stella Kyriakides az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztosa közlékenyebb lett, miután korrupciós botrányba keveredett, ekkor hirtelen bevallotta, hogy 4 millió euró landolt a férjével közös számláján, éppen azután, hogy aláírta a csúnyán elrontott uniós vakcinabeszerzésről szóló szerződéseket. Ezután pedig az is nyilvánosságra került, hogy Kyriakides már évek óta kapcsolatban állt a nagy vakcinagyártókkal.

A nagy társadalmi egyenlőség szószólói természetesen nem örülnek, ha maszkjukat lerántva bemutatják valódi énjüket, így például amikor a V4NA stábja a brüsszeli bürokraták képviselői luxusotthonait kapta lencsevégre, a rendőrség kiszállt, s több felvétel törlésére kényszerítette őket.

Ez a nagy megmentő Európai Unió valódi arca…

Ukrajna gyorsított eljárással lehet az Európai Unió tagja

Európai Uniós liberális diktatúra: ha nem vagy szivárványország pénz se jár

Transznemű Szűz Máriaként tetszeleg az Európai Parlament nagykövete

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)