Így kell ezt csinálni: száműzték az ukrán propagandát Szombathelyen a kosárlabda vb selejtezőről

A magyar válogatott játszott kosárlabda vb selejtezőt a litvánokkal Szombathelyen. A meccsre a szurkolók ukrán zászlót is be akartak vinni. A szervezőknek úgy látszik, elegük lett abból, hogy minden az ukránokról szóljon: kitiltották a zászlót a stadionból. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Augusztus 24-én, szerdán vb-selejtezőn fogadta a magyar férfi kosárlabda-válogatott a litvánokat. A mérkőzést Szombathelyen, az Aréna Savaria sport- és rendezvénycsarnokban tartották, a meccsen a magyar válogatott 88-78-ra kikapott Litvániától.

Az eseményen történt, hogy egy nagyobb litván szurkolócsoport úgy érkezett, hogy egy ukrán zászló is volt náluk, mellyel a beszámolók szerint Ukrajna függetlenségi napját akarták ünnepelni. A háborús helyzetben a propagandisztikus gesztusnak azonban az Aréna Savaria biztonsági szolgálata megálljt parancsolt. Az Ukrinform cikke szerint amikor az egyik szurkoló kihajtogatott egy kék-sárga lobogót a lelátón, egy biztonsági ember odament hozzá, és rászólt, hogy rakja el, mert csak magyar vagy litván zászlókkal szabad szurkolni. A további provokáció elkerülése végett pár perccel később el is kobozták tőle.

Litván szurkolók az ukrán zászlóval

Több amerikai prominens személy állítja az “orosz propaganda” igazát: a CIA alakulatokat képzett Ukrajnában

Ukrán propagandát közvetítenek: Dilettáns “szakértők” háborúról

(RTL.hu nyomán Szent Korona Rádió)