Ledöntöttek egy szovjet emlékművet Lettországban

Íme egy ritka eset, amikor pozitív hozadéka van a nyugati, mindent mindennel összemosó véleménydiktatúrának. A jelenlegi mértéktelen oroszellenesség hatására elkezdik ledönteni a szovjet emlékműveket, de sajnos más pusztító ideológiát léptetnek a kommunizmus helyébe. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az emlékművet 1985-ben építették meg Riga egyik parkjában, egy 80 méter magas oszlopból és két szoborcsoportból állt. A torony alját markológépekkel vájták ki, amíg az építmény bele nem dőlt a mellette álló tóba. A lebontásáról szóló javaslatot májusban előbb a lett parlament, majd a főváros is megszavazta.

Üdvözlendő a vörös terror emlékműveinek lebontása, de sajnos mit sem ér, ha egy talán még pusztítóbb ideológiát, az LMBTQP-lobbi devianciáit propagálják a nyugati országok és közben a szivárványbőrbe bújtatott újfajta kommunizmus felé sodródnak.

A bontás idejére kisebb csoport gyűlt össze a közelben.

„Azért vagyok itt, hogy lássam eltűnni a Szovjetunió által itt hagyott sebet. Ez egy hatalmas nap Lettországnak. Végre megszabadulunk a múlttól, és előre nézhetünk” – lelkendezett egy férfi, de a történteknek nem mindenki örül. A lakosság több mint negyedét kitevő lettországi oroszok szövetsége több tízezer aláírást gyűjtött össze az emlékmű lerombolása ellen. A kisebbség képviselői minden évben ünnepséget szerveztek az oszlophoz az orosz győzelem napján.

Egy nő szerint „Nagyon nem helyes hozzányúlni a katonák emlékhelyeihez. 1941 és 45 között rengeteg katona halt meg azért, hogy békében élhessünk” – hát még mennyi ártatlan halt meg a vörös terror uralma alatt.

A múlt héten Észtországban is eltávolítottak egy szovjet emlékművet. Az orosz határnál álló T34-es harckocsit múzeumba szállították.

Nem kommunista, hanem ortodox! Daria Dugina imája Krisztus feltámadásáról

Transzneműeket is felvettek volna a leányiskolába, kitört a botrány

(Euronews.com – Szent Korona Rádió)