Rejtett buzipropaganda a magyar gyerekeknek a Cartoon Networkon

Magyarországra is kiterjeszti a Cartoon Network az Amerikában a “Redraw Your World” című kampányát nyáron, ami az “Alkosd újra a világod” címet kapta, írja a csatorna a közleményében. A kampány, ha nyíltan nem is tűnik LMBTQP propagandának, legfőbb célja egyértelműen a gyerekek érzékenyítése.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Az élénk színeket felvonultató többplatformos kampány olyan gyerekeket mutat be, akik valami egyedi dologban jeleskednek, arra bátorítva társaikat, hogy hasonlóan bontakoztassák ki a bennük rejlő potenciált, hiszen minden gyerek egyedi képességekkel, készségekkel, személyiséggel bír, legyen az a művészet, a görkorcsolyázás, a karate, a bréktánc vagy akár egy focilabda egyensúlyozása fogmosás közben” – írják.

A közlemény szerint a kampány a másság tiszteletére, elfogadására buzdít, minden tekintetben. „A Cartoon Network közkedvelt szereplői, Gumball és Darwin, a Medvetesók és a Tini titánok pedig reagálnak az egyedi képességekkel bíró gyerekek videóira” – írják.

 

A csatorna már régebben is indított hasonló, a “másság tiszteletére intő” kampányokat. Például a bullying, azaz a gyerekek közötti intrikáció visszaszorítására, a “különböző családfélék”, veleszületett, vagy szerzett hiányosságok elfogadására “Aki ver, az nem haver” címmel.

“Mindennap inspirálódunk a rajongóinkból, és a Cartoon Network most arra bátorítja őket, hogy ünnepeljék önmagukat, a személyiségüket, kedvenc időtöltéseiket. Az Alkosd újra a világod kampányt azért indítottuk el, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és tudják, hogy mindenki számít, mindenkinek vannak jó tulajdonságai, izgalmas képességei”

– mondta Monika Oomen, a márkakommunikációért és a franchise-ok irányításáért felelős EMEA-régiós igazgató.

Ugyan a kampány nem egy nyílt LMBTQP propaganda, de mind a színvilág, mind pedig a használt jelszavak, például az “add önmagad”, “különböző családfélék” megegyeznek a buzipropagandákból ismertekkel. Mindezek mellett a rasszkeverési propaganda is fellelhető a kampányban a különböző rasszú gyerekek felvonultatása miatt.

A Cartoon Network tulajdonosa a WarnerMedia, amely az AT&T vállalat tagja. A csatorna Magyarországon 1993 óta elérhető, elsődleges célcsoportja a 6 és 12 év közötti gyerekek. Népszerű műsorai például a “Gumball csodálatos világa”, a “Medvetesók”, a “Steven Universe”, a “Pindúr pandúrok”, a “Ben 10” és a “Tini titánok, harcra fel!”

Így védi Magyarország a gyermekeket? Újabb LMBTQP győzelmek születtek a bíróságon

Tovább ostromolja a gyermekeket a Disney: pride ruhakollekciót dobtak piacra

(444.hu nyomán Szent Korona Rádió)