ENSZ is elismerte: pajzsként használják a civileket az ukránok

Több forrás is rámutatott az orosz-ukrán háború kitörése óta, hogy az ukránok folyamatosan pajzsként használják a civileket, ezt természetesen a CIA propagandista médiumok azonnal tagadták. Most már azonban senkiben sem lehet kétség, az ENSZ is rámutatott a problémára. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az ENSZ szerint Ukrajna fegyveres erői nagy, sőt talán egyenlő arányban felelősek egy luhanszki idősek otthonában elkövetett támadásért, ahol több tucat idős és fogyatékkal élő beteg rekedt bent víz és áram nélkül, két héttel azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Az AP szerint az ukrán hatóságok az orosz erőkre hárították a hibát, és azzal vádolták őket, hogy több mint 50 civilt öltek meg egy provokálatlan támadásban. A 71 beteg közül legalább 22 túlélte a merényletet, de a megölt emberek pontos száma továbbra sem ismert a szervezet szerint.

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala által kiadott jelentés végül nem állapítja meg, hogy bármelyik fél háborús bűnt követett volna el, azonban kimondja, hogy az idősek otthonában zajló harc jó példa az „emberi pajzsok” használatával kapcsolatos aggodalmakra.

Egy új ENSZ-jelentés szerint az ukrán erők néhány nappal azelőtt foglalták el állásukat az idősek otthonában, hogy az orosz erők márciusban megtámadtak egy egészségügyi intézményt, a támadásban csaknem 50 civil halt meg.

Az ukrán csapatok elhelyezkedése a Sztara Krasnyanka-i egészségügyi intézményben gyakorlatilag nyílt felhívás volt az oroszoknak a támadásra – írja az Independent.

Katonai elemző cáfolja a bucsai vérengzés orosz érintettségét?

Hazugságokat gyártott az ukrán ombudsman, hogy fegyvereket küldjön a Nyugat

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)