Több pénzt költenek az érzékenyítésre mint a matematika oktatására Seattleben

A statisztikák szerint összességében többet költenek a kritikus fajelmélet és a gender-ideológia terjesztésére, mint az irodalom, matematika vagy a természettudományok oktatására, miközben a diákok egyre rosszabbul teljesítenek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Miközben a statisztikák szerint Seattle városában egyre több diák nem teljesíti a tanulmányi követelményeket, a város közoktatási tisztviselői azt javasolják, hogy a sokszínűséget, a méltányosságot és a befogadást segítő programok több támogatást kapjanak, mint az alaptantárgyak.

A Seattle Public Schools iskolakörzet több mint 5 millió dollárt költene az úgynevezett Diversity, Equity & Inclusion (DEI) kezdeményezésekre, köztük egy faji méltányosságot elemző továbbképzésre és egy, a kifejezetten fekete diákoknak tervezett iskolán kívüli programra, derült ki a 2022-23-as tanévre vonatkozó költségvetési tervezetből. A költségvetés ennél kevesebb, valamivel több mint 4,5 millió dollárt különít el az alapvető tudományos tantárgyakra, például a matematikára, a természettudományokra és az irodalom illetve nyelvtan oktatására, emellett több mint félmillió dollárral csökkentenék a természettudományi tantárgyak költségvetését. Az iskolakörzet a költségvetés legfontosabb részeként a faji egyenlőséget, és a színes bőrű diákok iskolai illetve iskolán kívüli programokba való bevonását emelte ki.

A tankerület költségvetési bizottsága annak ellenére döntött a DEI programok előtérbe helyezéséről, hogy a tanulmányi eredményeket mérő felmérések szerint diákok olvasási és matematikai teljesítménye 2019 óta 6 százalékponttal, illetve 16 százalékponttal csökkent.

A tavalyi teszteredmények szerint a seattle-i diákok közel 56 százaléka nem teljesítette az előírt követelményeket a természettudományi tárgyakból, és körülbelül 57 százalékuk nem érte el a minimum ponthatárt matematikából. A fekete bőrű diákoknak mindössze 30 százaléka, az indián őslakosoknak pedig 18 százaléka teljesíti az osztályszintű követelményeket.

A seattle-i iskolakörzet költségvetése mintegy 1,3 millió dollárt különítene el az őslakosok oktatására, 1,5 millió dollárt az afroamerikai fiúk teljesítményének növelésére, és közel 1,3 millió dollárt a faji egyenlőség előmozdításával foglalkozó csoportok finanszírozására. További 600 000 dollárt biztosítanak az etnikai tanulmányok és fekete tanulmányokat végzők számára számára, valamint 650 000 dollárt a latinó diákok támogatására.

A javasolt költségvetés szerint azonban a matematikával és az irodalommal illetve nyelvtannal foglalkozó tantárgyak mindegyike csupán 1,6 millió dolláros támogatásban részesül, a természettudományos tantárgyak pedig 1,3 millió dollárt fognak kapni, mintegy 850 ezer dollárral kevesebbet, mint az egyenlőséggel és a befogadással foglalkozó programok.

Nem kérnek a lengyelek az iskolai érzékenyítésből

Negyedikeseknek is kijutott az LMBTQP “érzékenyítésből” Budapesten

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)