Nem kérnek a lengyelek az iskolai érzékenyítésből

A lengyelek 73 százaléka úgy vélekedik, hogy a szülőknek joguk van tájékozódni a civil szervezetek által az iskolákban megtartandó tanórák tartalmáról, és végső soron megtiltani ezeket, ezzel megakadályozva az LMBTQP+ lobbi  érzékenyítéseit.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A Social Changes közvélemény-kutató cég végezte a felmérésből az derült ki, hogy a lengyelek  73 százaléka azon a véleményen van, hogy igenis joguk van kitiltani bizonyos témákat az iskolákból. Ezen belül is a válaszadók 39 százaléka „határozottan igen”, 34 százalékuk pedig „inkább igen” választ adott. Ezzel ellentétes, a szülők tájékozódási és döntési jogát kétségbe vonó véleményt a megkérdezettek 13 százaléka alkotott, ebből 6 százalék „határozottan nem”, 7 százalék pedig „inkább nem” választ adott. A válaszadók 14 százaléka nem nyilvánított véleményt a témáról. Az országos felmérést 1080 fős, a nemek, életkor és lakhely szerinti reprezentatív mintán, február 11-e és 14-e között végezték el.

A lengyel parlament február 9-én megszavazta az oktatási törvény módosítását, amely növeli a megyei tanfelügyelők hatáskörét egyebek között úgy, hogy ők véleményezik majd az általános és középiskolákban civil szervezetek által megtartandó foglalkozások terveit. Az ilyen foglalkozások előtt legalább két hónappal az iskolaigazgató köteles lesz részletes információkat kérni ezek tartalmáról. A kiskorú diákok részvételéhez szüleik írásbeli hozzájárulására lesz szükség.

A törvénymódosítást az oktatásügyi tárca terjesztette elő utalva arra, hogy az iskolákban a szexuális felvilágosítást többször radikális, és a hagyományos családfelfogással szembeforduló LMBTQP lobbista szervezetek tartották, gyakran a szülők előzetes tájékoztatása nélkül.

Przemyslaw Czarnek oktatási miniszter szerint a jogszabály megerősíti a szülők jogát, hogy saját világnézetük szerint neveljék gyermekeiket.

A törvénymódosítást az ellenzék, egyes önkormányzatok és több civil szervezet is bírálja. Azzal érvelnek, hogy az új előírások korlátozzák az iskolaigazgatók és az iskolákat működtető önkormányzatok hatáskörét. A jogszabálytervezet most az államfő elé kerül jóváhagyásra, a lengyel jog értelmében Andrzej Duda elnöknek március 3-ig kell döntenie ez ügyben.

ELTE – LMBTQP-lobbi mindenek felett (2. rész)

ELTE – LMBTQP-lobbi mindenek felett (1. rész)

Egyre nagyobb elmebetegségeket sulykol a német LMBTQP a Vatikánra, a Pápa egyházszakadástól tart

(Vasárnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)