Még sincs minden veszve Nyugaton: felmentették a kirúgott futballedzőt, aki a diákok előtt imádkozott

Joe Kennedy

Bár az Egyesült Államokban egyre gyakoribbá válnak a keresztényellenes és vallásgyalázó események, most egy olyan eset történt, mely azt bizonyította, hogy Nyugaton sincs minden veszve. Az amerikai Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy felmenti “bűnei” alól azt a fociedzőt, aki a meccsek után a pályán, diákjai előtt imádkozott.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Legfelsőbb Bíróság hétfőn 6-3-as ítéletében kimondta, hogy Joe Kennedy edző lehetősége arra, hogy imádkozzon a pálya szélén, a szólásszabadság klauzulája alá tartozik. Megsértették az első alkotmánymódosításhoz fűződő jogait, miután az iskolai körzet szabadságra küldte, majd később kirúgta, továbbá eltiltotta a futballprogramban való részvételtől csak azért, mert a mérkőzések után a pályán, a diákok szeme láttára 15 másodpercig imádkozott csendesen. Némely alkalommal gyermekek is csatlakoztak hozzá, és 8 éven keresztül nem volt probléma ezzel, azonban egyszer csak panaszt tettek rá, majd vizsgálatot indítottak ellene.

Kezdetben a szövetségi kerületi bíróság helybenhagyta Kennedy edző elbocsátását. A fellebbezés során három bíróból álló testülete arra a következtetésre jutott, hogy mivel Kennedy edzőt a diákok és a szurkolók láthatták, amint vallási megnyilvánulást gyakorol, az iskola jogszerűen szüntette meg a munkaviszonyát, és a csendes ima nem élvez alkotmányos védelmet.

2019 januárjában az USA Legfelsőbb Bírósága elutasította Kennedy edző ügyének felülvizsgálatát, de az ügy visszakerült a kerületi bírósághoz, hogy megválaszoljon néhány, a bírák által felvetett kérdést. Az újbóli tárgyalás során ismét Kennedy ellen döntöttek.

“Megfogadtam Istennek, hogy minden futballmeccs után hálát fogok adni neki, akár győzünk, akár veszítünk.”

– mondta az edző.

Az amerikai konzervatívok a döntést követően az örömüket ki is fejezték a közösségi médiában. Lindsey Graham szenátor szélesebb körben szólalt meg Kennedy győzelmére és a Roe kontra Wade pénteki ítéletére reagálva: “A bíróság jogosan állapította meg, hogy egy futballedző, aki egyedül imádkozik a játékosai előtt, nem sérti az alkotmányt, mivel az első alkotmánymódosítás értelmében védettek a vallási és szólásszabadsággal kapcsolatos tevékenységek. Ez egy józan ésszel meghozott döntés.”

Sorozatos vallásgyalázás és sátánista támadások Ausztriában és Németországban

Mise bemutatása közben késelt meg Franciaországban egy papot

(888.hu nyomán Szent Korona Rádió)