Irán likvidálta a Moszad egyik műveleti parancsnokát?

A műveleti parancsnok gépjárműve a támadás után.

Nagy valószínűséggel sikeresen likvidálta a Moszad egyik magas rangú személyét Irán. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Iraki és libanoni hírforrások szerint az izraeli hírszerzés egyik műveleti parancsnoka halt meg abban a támadásban melyet drónnal követtek el egy gépkocsi ellen az észak-iraki Erbil városában. A támadás áldozata Ilak Ron százados, az izraeli hírszerzés “Kidon” nevű műveleti egységének parancsnoka. Iráni hírforrások szerint egy vele utazó másik Moszad ügynök is meghalt a támadás során. Azonban a műveleti parancsnok halálát se izraeli, se iráni kormányzati források nem erősítették meg.

Az Orientalista.hu iráni forrásai szerint a támadás az Iráni Forradalmi Gárda bosszúja volt a május végén Teheránban történt gyilkosság miatt, melyben Hassan Sayyed Khodaei, a Forradalmi Gárda egyik ezredese veszítette életét. A szíriai műveletekért felelős ezredest több mint valószínű, hogy az izraeli hírszerzás gyilkolta meg az iráni fővárosban.

Az észak-iraki kurd biztonsági szervek szerint az Iraki Hezbollah mozgalom hajtott végre támadást kurd területeken és az okozta a robbanást. Részleteket azonban ők sem osztottak meg az esettel kapcsolatban.

A Moszad árnyéka Párizsra vetül

Izrael célzott gyilkosságai

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)