Ezúttal Ózd: meddig kell tűrni a lincselési kísérleteket Magyarországon?

Pakusza Zoltán (Mi Hazánk alelnök) közleménye a legújabb, ózdi lincselési kísérletről.


Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Fel kell tennünk a kérdést, meddig kell tűrni, hogy Magyarországon lincselési kísérletek legyenek? Ezúttal Ózdon egy 70 éves idős embert támadtak meg többen, aki traktorjával munkából tartott hazafelé. Utcai ballagási mulatozás mellett haladt el, ahol hangjelzéssel próbálta figyelmeztetni az ott mulatókat. Ezt követően megtámadták, bántalmazták és a traktorban is súlyos károkat okoztak. Ki kell mondani, hogy Magyarországon sajnos kialakult egy olyan szubkulturális közeg, ahol a vélt vagy valós problémák megoldásának nem a párbeszéd, hanem az erőszak az eszköze.

A Mi Hazánk Ózdi Szervezete felvette a kapcsolatot a bántalmazott férfi ismerőseivel, hogy informálódjon az esetről és a későbbi következményekről is. Mint kiderült, “szerencsére” a bántalmazott 8 napon belüli sérüléseket szenvedett, köszönhetően barátja gyors segítségének. Felmerülnek a kérdések is:
– Hogyan mulatozhat egy nagyobb létszámú társaság az utcán?
– Miért csak két embert állítottak elő?

Az olaszliszkai 2006-os szintén borsodi lincselés óta, egyetlen kormány sem tartotta fontosnak szigorúbban, akár külön tételként büntetni a lincselést és annak kísérletét. A Mi Hazánk Mozgalom 2018-ban már törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a lincselés és annak kísérlete, külön büntetési tétel és így szigorúbban büntethető legyen. Akkor ezt a Fidesz kormány nem támogatta. Az ózdi eset kapcsán a Mi Hazánk Mozgalom elvárja, hogy a törvény teljes szigorával sújtson le az elkövetőkre és újra benyújtjuk a lincselésre vonatkozó törvényjavaslatunkat.

(Szent Korona Rádió)

“A közbiztonság a város jövőjét fogja meghatározni” – Egy vármegyés lány interjúja Pakusza Zoltánnal

Szégyen, hogy a Belügyminisztérium hagyja meghurcolni a határt védő mezőőröket