Droglegalizáció után duplájára nőtt a túladagolások száma

Megdőlt a liberálisok legnagyobb érve droglegalizációval szemben. Folyton azt hangoztatják, ha legális lenne drogozni, biztonságosabb is lenne. Itt az ellenpélda: egy évvel a keménydrogok dekriminalizálása után, Oregon államban 216 százalékkal nőttek meg a túladagolással összefüggő halálesetek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy évvel azután, hogy Oregonban egy intézkedés dekriminalizálta a kemény drogok használatát, az államban a túladagolásos esetek száma az egekbe szökött, vagyis a rendelkezés még nagyobb drogproblémát és megoldások nélküli helyzetet eredményezett.

A 2021 februárjában életbe lépett intézkedés célja az volt, hogy megkönnyítse a drogfogyasztók helyzetét, akik meg akarnak szabadulni a függőségüktől anélkül, hogy súlyos jogi következményekkel szembesülnének. Azoknak, akiket olyan anyagok birtoklásán kapnak, mint a heroin, a kokain, a metamfetamin és más keménydrogok, maximum 100 dolláros bírságot lehet kiszabni. Emellett 300 millió dollárt különítettek el közegészségügyi forrásokra, amelyek célja, hogy segítsenek a kábítószer-használóknak megszabadulni függőségüktől.

Az intézkedés bevezetésekor Oregon az ország kábítószer-problémájának kezelésére irányuló kísérleti politikák élvonalába tartozott, az Egyesült Államok számos államában pedig hasonló intézkedések bevezetéséről tárgyaltak a törvényhozók.

Most, egy évvel később világossá vált, hogy a törvény nem oldotta meg a problémákat, hanem éppen ellenkezőleg: súlyosbította azokat. Shemia Fagan, Oregon államminisztere elmondta, hogy a nem szándékolt következmények csak elmélyítették a drogproblémát.

“Amikor az oregoni választókkal közösen elfogadtuk az intézkedést, azt azért tettük, mert ez egy olyan politikai változást jelentett Oregonban, amely az emberek életének javítását, közösségeink jobbá tételét célozta meg. Azonban az azóta eltelt évben nem láttuk, hogy ez megvalósult volna. Ehelyett Oregon számos közösségében azt vettük észre, hogy a kábítószer-függőség problémája egyre súlyosbodik” – mondta Fagan.

A drogproblémák egyes területeken rosszabbak, mint máshol, főként az állam nyugati, népesebb területét sújtja. A Josephine megyében található

Grants Pass kisvárosban 700 százalékkal megugrott a túladagolások száma, és 120 százalékkal nőtt a halálesetek száma

a terület állami képviselője, Lily Morgan szerint.

Az oregoni egészségügyi hatóság és a opioid-túladagolás közegészségügyi felügyelet által május 19-én kiadott dokumentum szerint szerint a kábítószer túladagolás okozta halálesetek az elmúlt három évben folyamatosan rosszabbodtak. Az államban 2019-ben összesen 280 haláleset történt. Ez a szám 2020-ban 472-re emelkedett. 2021-ben pedig ezek a halálesetek elérték a 607-et, ami 216 százalékos növekedést jelent 2019-hez képest.

Már harcidrogokkal is ellátja Amerika Ukrajnát

Nemi erőszakkal, támadásokkal tartják rettegésben a drogos migránsok Franciaország lakóit

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)