Több tucat kereszténnyel végeztek afrikai terroristák egy nigériai templomban pünkösdkor

Már önmagában felháborító, hogy a világ több pontján radikálisan üldözik a kereszténységet, az viszont, hogy az alábbi tettesek társai folyamatosan érkeznek Európába “menekült” címszó alatt, további félelemre és aggodalomra ad okot.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Több tucatnyian haltak meg egy terrortámadás következtében, mely vasárnap, egy délnyugat nigériai katolikus templomban történt.

A támadók az Ondo állambeli Owo városának Szent Ferenc katolikus templomát vették célba, amikor a hívők pünkösd vasárnapján összegyűltek – mondta Ogunmolasuyi Oluwole törvényhozó. A halottak között sok gyermek is volt, ami tovább aljasítja az elkövetők tettét.

Az elöljáró papot is elrabolták – tette hozzá Adelegbe Timileyin, Owo körzet képviselője a nigériai törvényhozás alsóházában. Úgy tudja, hogy legalább ötven embert megöltek, bár mások szerint sokkal többet.

A támadás helyszínén készült videókon a templom hívői vértócsákban feküdtek, miközben a körülöttük lévő emberek jajveszékeltek.

Muhammadu Buhari nigériai elnök egy közleményben azt írta: „Bármi történjék is, ez az ország soha nem fog engedni a gonosznak és a gyarló embereknek, a sötétség soha nem fogja legyőzni a fényt. Nigéria végül győzni fog”.

Egyelőre nem tisztázott, hogy ki állt az egyház elleni támadás mögött. Míg Nigéria nagy része biztonsági problémákkal küzd, Ondo állam Nigéria egyik legbékésebb tagállamaként ismert. A térségben azonban a farmerek és a pásztorok közötti erőszakos konfliktus egyre inkább elharapódzik.

A nigériai biztonsági erők nem válaszoltak azonnal arra a kérdésre, hogy miképpen történt a támadás, vagy hogy vannak-e nyomok az aljas elkövetőkről.

Mise bemutatása közben késelt meg Franciaországban egy papot

Már Blinkent kérik az amerikai képviselők, hogy csináljon valamit az agresszív izraeliekkel

(Hirado.hu – Szent Korona Rádió)