Transznemű “nő” nyerte meg az ausztrál szörfversenyt a nők között

Sasha Jane Lowerson, a korábban Ryan Egan néven ismert biológiai férfi megnyerte a 2022-es ausztráliai szörfbajnokságot vasárnap. És Lowerson nem csakhogy nyert, teljesen uralta a mezőnyt. A nőknek nem sok esélye volt a férfival szemben, akit elképesztő módon engedtek indulni.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A modern őrület kirívó példája, hogy egy olyan személy, aki biológiailag egyértelműen férfi, könnyedén megnyerhetett egy kiemelkedő női szörfversenyt Ausztráliában.

A Surfing Western Australia beszámolója szerint

a transznemű versenyző, Sasha Jane Lowerson első helyezést ért el mind a nyílt női longboard, mind a nyílt női logger versenyszámban.

És még csak nem is volt szoros, 4 pont és 2,5 pont volt a különbség az egyes versenyszámok második helyezettjeihez viszonyítva. A dolog azért is pikáns, mert Lowerson a férfiaknál is nyert volna a pontszámaival.

“Az első transznemű nőként versenyezni a szörfben érzelmileg nem volt könnyű, de a támogatás, amit kaptam, fenomenális volt, és nagyon hálás vagyok, hogy részt veszek benne, befogadtak és felkaroltak az ausztrál longboard közösségben.”

– nyilatkozta Lowerson.

Amikor még 2019-ben Lowerson egy Ryan Egan nevű férfi volt, akkor is szörfversenyeket nyert, igaz, a férfiak között.