Kisdiákoknak szerveztek ismételten buzifelvonulást Svédországban

Már nem először tartottak kisiskolásoknak saját Pride felvonulást Svédországban, ahol a gyermekek szivárványos zászlókkal vonulhattak az utcákon. Idén sem volt másképp: Lulea községében egy ottani iskola tanulói számára rendezték meg a Rainbow Week témahetet, amit végül egy Pride felvonulással zártak. Az iskolában óvodás kortól hatodik osztályig tanulnak a gyerekek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Stefan Eriksson, az iskola igazgatója elmondta 2015 óta minden évben tartanak ilyen témahetet, amely során a tanulók LMBTQP témákkal és a sokszínűséggel foglalkoznak.

“Sok gyerekünk különböző országokból származik, ez az egyik módja annak, hogy a tantervben szereplő diszkriminációs kérdésekkel hatékonyan foglalkozzunk” – mondta Eriksson.

Az iskolában egy dalt is írtak a felvonulásra, amelynek címe: “Ne félj, a barátod vagyok”.

Érdekesség, hogy az iskola 2015-ben LMBTQ minősítést kapott a Swedish Federation for Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Rights (RFSL) szervezettől, amely többek között azt is

el akarja érni, hogy az orvosok könnyebben dönthessenek kiskorúak nemváltásáról úgy, hogy közben a jogszabályok nem nehezítik meg a dolgukat.

A szervezet szerint azoknak a férfiaknak, akik szeretik magukat nőnek mutatni, könnyebbé kellene tenni, hogy valódi nőkkel versenyezzenek a sporteseményeken. Fontosnak tartják azt is, hogy ezek a sportoló férfiak átöltözhessenek a nőknek fenntartott öltözőkben, ahogy azt is, hogy “mindenkinek lehetővé kell tenni, hogy a nemi identitásának megfelelő öltözőt, zuhanyzót és WC-t használhassa”. A szervezet emellett azt is szeretné, ha a régiók több pénzt fordítanának azokra, akik el akarják távolíttatni nemi szerveiket, vagyis az úgynevezett nemi megerősítő kezelésekre.

Transzneműnek nyilvánította magát a svédországi evangélikus egyház

Már a “fiús” és “lányos” színeket is kivetette az LMBTQP-lobbi a gyerekjátékok reklámjaiból

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)