Már a “fiús” és “lányos” színeket is kivetette az LMBTQP-lobbi a gyerekjátékok reklámjaiból

A spanyol kormány közreműködésével tiltották be azokat a játékreklámokat, melyekben utalnak rá, hogy a terméknek a kislányok vagy a kisfiúk a célcsoportja. A “nemi sztereotípiák”, magyarul a természetes viselkedési minta sem jelenhet meg a reklámokban az új magatartási kódex szerint.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A fiúkhoz a sport, a technológia és járművek témáját, a lányokhoz a szépítkezéssel, gyermekneveléssel és a háziasszonyi teendőkkel kapcsolatos játékokat kapcsolták a játékgyártók reklámjaikban. Az új magatartási kódexnek köszönhetően ez csak eddig volt így Spanyolországban, hiszen a kormány úgy gondolja, ha valaki csak utalni mer arra, hogy vannak fiús és lányos játékok, az szexizmus és sérti, valamint hátráltatja az LMBTQP személyeket.

A 2022. december 1-jétől életbe lépő új szabályozási kódex 64 etikai szabályt tartalmaz. Ezek közül az egyik, hogy a vállalatok többé nem használhatnak kék vagy rózsaszín színeket, amelyek arra utalnak, hogy termékeiket fiúknak vagy lányoknak szánják.

Alberto Garzón fogyasztóvédelmi miniszter a megállapodás aláírásakor azt mondta:

“az intézkedésre azért volt szükség, mert a játékreklámok szexisták, a jövőben azonban a hirdetések egyenlőbbek, igazabbak és konstruktívabbak lesznek, ami alapvető szempont a gyermekek védelme és fejlődése szempontjából”.

Mi úgy gondoljuk az lenne alapvető szempont, ha hagynák őket a természetes nemi szerepeknek megfelelően kibontakozni és nem kevernének össze kényszeresen mindent, ami ezt lehetővé teszi.

A spanyol fogyasztóvédelem decemberben 80 ezer euróba kerülő kampány keretein belül mosta az emberek agyát azzal, hogy csak nemi szempontból semleges játékokat vegyenek, hiszen csak ilyen, sztereotípiák nélküli játékok adnak lehetőséget a gyermekeknek, hogy kibontakoztassák képességeiket.

Korábban a LEGO már elkezdett az LMBTQP-lobbi elvárásainak megfelelően játékokat forgalmazni, újonnan pedig a Mattel játékgyár állt be a létrontás sorába, amikor úgynevezett “gender neutral” babákat dobtak piacra. Ennek lényege, hogy külső tulajdonságok módosításával a gyerekek dönthetik el, hogy hogyan nézzenek ki, ezáltal akár gendersemleges babákat is létrehozhatnak. Már a reklámvideót megnézve is elszörnyülködhetünk szegény gyerekek engedélyezett, sőt támogatott megrontásán:

Kihordja szatyorban? – Ismételten megpróbálkoznának a férfiakba való méhátültetéssel

Ahol következetesen betartatják a törvényeket – Kirúgták az LMBTQP lobbista tanárt Floridában

(V4NA – Szent Korona Rádió)