A brit kormány üldözni kezdi azokat, akik nemtetszésüket fejezik ki Izrael vérlázító lépései ellen

A mániákus Izrael imádattal magyarázható döntést a Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) mozgalom ellehetetlenítése miatt hozák létre, akik próbálnak nyomást gyakorolni, és betarttatni zsidó állammal a nemzetközi jogot.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A brit kormány kedden este bejelentette, hogy meg fogja akadályozni az állami mozgalmakat abban, hogy bojkottálási és elhatárolódási kampányokban vegyenek rész, ezzel pedig jócskán ellehetetlenítik a palesztinpárti aktivisták munkáját.

A bejelentésbe, melyet Károly herceg tett belefoglalták, hogy a kormány „olyan jogszabályokat fog bevezetni, amelyek megakadályozzák, hogy az állami szervek olyan bojkottokat indítsanak, melyekkel aláássák a közösségi kohéziót”. A lépés apropója nyilvánvalóan az, hogy korlátozzák a BDS támogatottságát, akik célja nyomást gyakorolni Izraelre, a nemzetközi jog betartatása és az illegálisan megszállt Palesztina felszabadítása érdekében.

A bolykottról és elhatárolídásról szóló törvényjavaslat meg fogja akadályozni, az állami szerveket a más országokra kényszerített bojkottok végrehajtásában

– jelentette a CNN.

Robert Jenrick, a miniszterelnök Boris Johnson konzervatív pártjának tagja az “(LDI) 2021” online konferenciáján, melynek célja Ausztrália, Nagy-Britannia és Izrael kapcsolatainak erősítése volt, benyújtott egy törvényjavaslatot, amely betiltaná a BDS működését az országban és hozzátette, hogy a következő hónapokban azon fognak dolgozni, hogy a BDS-t betiltsák az Egyesült Királyságban.

„Azt hiszem, itt legyőzzük a BDS-t. Ma az Egyesült Királyságban nincs olyan politikai párt, amely támogatná a BDS-t, és ezáltal az aktivizmusuk egyre inkább peremterületté válik”

-Mondta Jenrick, majd hozzátette még,

 „Azt szeretnénk tenni, hogy itt törvényt fogadjunk el, és egészen biztos vagyok benne, hogy a jövő év tavaszán bekerül a jogalkotási programba. Kérdés, hogy mennyire lehet tág ez a törvény, nyilvánvalóan azt akarom, hogy a lehető legtágabb legyen, szóval szinte nincs olyan út, amelyet a BDS folytathatna.”

Nagyon úgy tűnik, hogy a Konzervatív Párt betartja azon ígéreteit, amit arra vonatkozóan tett, hogy meg fogják tiltani az állami szervezeteknek a saját közvetett, vagy közvetlen bojkottot, valamint hogy befektetések kivonására, vagy szankciók bevetését szorgalmazzanak más országokkal szemben.

Nem nagy meglepetést okozva ezzel, Munkáspárt vezetője elmondta, hogy ők sem támogatják a BDS akciói, ennek ellenére 2020 szeptemberében mégis elfogadtak egy indítványt, melyben Izraelt apartheid államnak minősítettek és kérték Nagy-Britannia szankciós lépéseit.

Michael Gove, a brit lakásügyi miniszter is ellenfelének tekinti a mozgalmat, és az “antiszemitizmus ördöge” legyőzésének módját abban látja, ha kiáll a BDS ellen.

A törvényjavaslat mellett legutóbb azzal érvelt a kormány teljesen légből kapott módon, hogy „a bojkott legitimálhatja és ösztönözheti az antiszemitizmust”, amennyiben az ennyire Izraelre összpontosít.

Talán inkább valóban be kellene tartatani a nemzetközi jogot Izraellel és elvárni, hogy ne állatok módjára bánjanak a palesztinokkal.

Izrael jóváhagyta ezer palesztin deportálását

Már Blinkent kérik az amerikai képviselők, hogy csináljon valamit az agresszív izraeliekkel

(Quds News Network – Szent Korona Rádió)