Már egy transznemű pszichológus szerint is ijesztően divatos manapság a buziskodás

Vajon mekkora lehet a probléma, ha már egy transznemű pszichológus szerint is a trendek terelik a modern fiatalokat a devianciák felé, és azok nem természetes folyamatok révén jönnek létre.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Erica Anderson, egy 71 éves biológiai férfi, aki nőként azonosítja magát, a héten a Los Angeles Timesnak beszélt a nemi identitását megváltoztató gyerekek robbanásszerű növekedéséről.

„Szerintem ez már túl messzire ment” – mondta Anderson.

Egy ideig mindannyian örültünk annak, hogy a társadalom egyre elfogadóbbá válik, és minden eddiginél több család fogadja el a nemi szempontból eltérő gyerekeket. Mostanra eljutottunk oda, hogy olyan gyerekek jelentkeznek a klinikákon, akiknek a szülei azt mondják: „Ennek egyszerűen nincs értelme”.”

A Times megjegyezte, hogy Anderson úgy véli, hogy egyes nemi zavaros gyerekek „a kortársaik és a közösségi média hatása alá kerülnek”, hozzátéve, hogy „egyes klinikusok elmulasztják a kiskorúak szigorú mentális egészségügyi értékelését, mielőtt hormonokat vagy műtéteket javasolnának a számukra”.

Úgy látja, hogy nagy hatással van a gyerekek fejlődésére a társadalmi elszigeteltség, a közösségi média exponenciálisan megnövekedett fogyasztása és az alternatív identitások népszerűsége is.

Ha átadjuk magunkat az igény szerinti hormonoknak, az sokkal több rossz kimenetelű esetet fog eredményezni, és még több csalódott gyereket és szülőt is, akik elhitték, hogy ha hormonokat adunk a gyerekeknek, az majd meggyógyítja az egyéb pszichológiai problémáikat”

– folytatta a transzpszichológus.

2019 és 2020 között a San Francisco-i Kaliforniai Egyetem serdülőkori gender központja, ahol Anderson dolgozik, 162 gyerekkel növelte betegforgalmát, így 2020-ra összesen 373 új pácienssel bővül a központ. A pszichológus legalább 2018 óta kongatja a vészharangot a témában, amikor elismerte, hogy divatossá vált transzneműként élni.

Elég sok gyerek azért kezd bele, mert ez divatos”

– mondta Anderson a The Washington Postnak.

Miközben a republikánus vezetésű államok azon dolgoznak, hogy megállítsák a nemüket megváltoztató gyerekek csonkítását, a Fehér Ház és a vezető demokraták világossá tették, hogy meg fogják támadni az erőfeszítéseket.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára a múlt héten például azt mondta, hogy azokat a törvényhozókat, akik azon dolgoznak, hogy megvédjék a kiskorúakat a pubertásblokkolóktól és a transznemű műtétektől, az amerikai igazságügyi minisztérium „figyelmeztetésben részesítette”.

Divat buzinak lenni – szörnyű a magyar diákok önképe

10 vezető szakember fejezte ki ellenvéleményét a Magyar Pszichiátriai Társaság Elnökségének LMBTQP-lobbit mosdató állásfoglalásáról

(888 – Szent Korona Rádió)