Kitiltott egy újságírót Ukrajna – Láthatott valamit amit nem kellett volna?

Kiutasították vasárnap Ukrajnából Robert Dulmerst, haditudósítót, mert közzétett egy fotót a Twitteren az Odessza városban aznap reggel becsapódó rakétákról. Hogy pontosan miért utasították ki az senkinek sem világos, hiszen a haditudósító elmondása szerint ezt nem tehették volna meg. Felmerülhet a kérdés, hogy talán látott valami olyasmit, ami nem jött be az ukrán propagandagépezetnek?

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ezt az NlTimes holland hírportál nyomán az MTI írta meg hétfőn.

Az NlTimes a kiutasított újságíró lapjának tudósítására hivatkozva azt írta, hogy az ukrán hatóságok államtitok megsértésével vádolják az ország területén hivatalos katonai engedéllyel dolgozó veterán újságírót.

Dulmers elmondta: vasárnap a kikötővárosban tartózkodott, és követte a rakéták becsapódásának hangját. A helyszínen felvételeket készített, amelyeket azután megosztott a Twitteren. Aznap délután a rendőrségre kísérték, ahol elmondása szerint durván bántak vele.

Amikor Dulmers a holland külképviselettel telefonon beszélt, megragadták, kitépték a kezéből a készüléket. Útlevelét elkobozták, és amikor megpróbált ellenállni, fojtogatták és fegyvert szegeztek a fejéhez. A hatóságok ezután közölték vele, hogy elvették tőle haditudósítói akkreditációját, és onnantól nemkívánatos személy az országban. A rendőrség a férfit saját autójában az ukrán-moldovai határra szállította, és ott adták vissza neki személyi papírjait. Dulmers 2032-ig nem térhet vissza Ukrajnába.

Az újságíró elmondta, hogy az ukrán hatóságok állításai meglepték, mert Odesszára nem vonatkoznak szigorított tudósítási szabályok.

Sjirk Kuijper, a Nederlands Dagblad főszerkesztője szerint „semmi nem utal arra, hogy Dulmers megszegte volna a hadsereg által kiadott utasításokat vagy korlátozásokat”. Elítélte, ahogyan Dulmerst kiutasították az országból, különösen azt, hogy erőszakot alkalmaztak vele szemben.

Teljesen eluralkodott az erőszak Ukrajnában – Horogkeresztet égettek egy nő testébe (18+)

A katonák helyett a szélsőségesek kezébe kerülnek a nyugati fegyverek Ukrajnában?

(Msn.com nyomán Szent Korona Rádió)