Katar: Hiába reménykedik a Nyugat, az orosz gázt nem lehet kiváltani

Ugyan a németek hetek óta szajkózzák, miszerint katari gázzal fogjuk kiváltani az oroszt, azonban Katar szerint ez nem megvalósítható. Tehát hiába szemelték ki a közel-keleti országot, mint alternatív megoldást, ők szögezték le, hogy nem megvalósítható az EU új energiapolitikája. 

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az orosz földgáz kiváltása az európai piacon “gyakorlatilag lehetetlen” – mondta a CNN-nek adott csütörtöki interjújában Szaad al-Kaabi katari energiaügyi miniszter.

A tisztviselő, aki egyben az állami tulajdonú QatarEnergy elnök-vezérigazgatója is, megjegyezte, hogy “a világpiacra szállított gáz teljes mennyiségének 30-40 százaléka Oroszországból származik”.

Az EU az ukrajnai konfliktus miatt gazdasági szankciókat vezetett be Moszkvával szemben, és bejelentette, hogy az idén az orosz földgázfogyasztás fokozatos csökkentése felé fog elmozdulni. Az EU gázimportjának több mint 40%-a Oroszországból származik.

Al-Kaabi azonban azt mondta, hogy Katar nem fog szankciókat bevezetni az orosz olaj- és gázszektorral szemben, hangsúlyozva, hogy “az energiának ki kell maradnia a politikából”. A miniszter szerint Katar nem fog állást foglalni az ukrán válságban.

Jöhet az amerikai függés energiahordozók tekintetében?

Médiaháború dúl a Nyugat és Oroszország között – Egy játék részleteivel kampányolnak az ukránok? (frissítve)

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)