Zelenszkij újabb kamu videóval állt elő, a nyugat zabálja, még magyarra is lefordították

Az orosz-ukrán háború a harcterek mellett ugyanolyan hevességgel, ha nem hevesebben zajlik a média terén is. Az ukrán elnök most ismételten egy hamisnak bizonyuló videóval igyekezett a közvéleményt befolyásolni. Korábban bemutattunk egy gyengébben sikerült greenboxos megoldást, ez a mostani egy kicsit jobban sikerült.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Újabb kamu kijevi videóval állt Zelenszkij. Felmerül a kérdés, hogy ezt miért csinálja, miért nem elég egy irodából bejelentkeznie? Vélhetően így akarja bizonygatni, hogy Kijevben van még, de pont ezért merült fel a kérdés, hogy elhagyta már a fővárost?! Videóvágó és szerkesztő kollégákat kérdeztünk meg, hogy az alábbi videó is greenbox technológiával készült-e, mint a korábban bemutatott (lásd lent)? Ez egy olyan technológia, hogy egy élénk zöld háttér előtt zajlik a felvétel, majd a háttérre később digitális technikával tetszőleges képet “vetítenek”. Ami beszédes: a fényviszonyok teljesen mások Zelenszkij és a háttér esetében. Megfelelő nagyításnál a kontúrok körül látható “vibrálás” és pixelesedés mutatja, hogy a háttér külön van. Illetve fontos még a hangkarakterisztikája a beszédnek: ha bármilyen profi mikrofont is alkalmaztak volna, akkor is hallani lehetne minimális városi zajt, de itt nincs a szájhoz közeli mikrofon, se egy mikroport. Ha belógatnak felülről egy mikrofont, akkor az több zajt szed össze. Ez a hangkarakter egy stúdióra hasonlít leginkább. Az itt-ott beszűrődő “zajok” vagy mesterségesen lettek rátéve a hangsávra, vagy a stúdióba szűrődtek be. Aki egy kicsit is ért a videózáshoz, annak feltűnnek rögtön ezek a dolgok, így érthetetlen, hogy a nyugati média miért nem teszi fel legalább a kérdést a videó helyszínének valódisága kapcsán, illetve miért érzi fontosnak a Telex, hogy lefordítsa magyar nyelvre. Kilóg a lóláb, hogy a nyugati média (a magyarországival egyetemben) külföldről, Washingtonból van instruálva.

Korábban írtuk:

Honnan lehet tudni, hogy megrendezett, stúdióban játszódó videóról van szó? Van pár árulkodó jel:

  • Zelenszkij hideg fényben van, a háttér meleg,
  • éjjel Kijevben -4 fok volt, de lehellet sincsen.

Zelenszkij így nézi hülyének a világot, de rengetegen észrevették az általa feltöltött, ismét manipulált videót. Zelenszkij Facebook-oldalán százak írják, és kérik a bohócot, hogy ne nézze tovább hülyének az embereket. Felesleges kameratrükkökkel bizonygatnia azt, hogy ő Kijevben lenne.

Ha pedig odavetítik a videóra Zelenszkijt, figyelhetnének az apró részletekre is jobban. Ehhez még videószakértőnek sem kell lennie senkinek, hogy azonnal megmondja, ismét egy kamu.

Napi ukrán propaganda: Putyin ellen puccs készül, a csecsenek nem is harcolnak

Oroszellenes etnicista hirdetés fut szabadon a Facebookon

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)