Napi ukrán propaganda: Putyin ellen puccs készül, a csecsenek nem is harcolnak

Megszokhattuk már a nyugati (ukrán) háborús propagandát, de naponta sikerül alul múlniuk magukat. Most épp azt találták ki, hogy Putyin ellen merénylet, vagy csak sima puccs készül, illetve, hogy a csecsenek a veszteségeik miatt kivonták magukat és amúgy sem harcoltak. 

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési részlege szerint

az orosz politikai és üzleti eliten belül kialakult egy befolyásos emberekből álló csoport. A céljuk az, hogy eltávolítsák a hatalomból Putyint, amint csak lehet, és a Nyugattal helyreállítsák a gazdasági kapcsolatot, amely az ukrán háború miatt megsemmisült

A bejegyzésben azt is említették, hogy ez a csoport mérgezéssel (amelyet akár egy gyors lefolyású betegségnek is álcázhatnak) vagy egy „baleset” révén próbálhatja meg likvidálni az orosz elnököt. Ráadásul – állításuk szerint – már az is megvan, hogy ki örökölhetné meg Putyintól a hatalmat:

Alexander Bortnyikov, az orosz Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója.

Ezzel összefüggésben azt írták, hogy Bortnyikov az utóbbi időben kegyvesztett lett Putyinnál amiatt, hogy az FSZB megalapozatlan értesüléseket közölt Ukrajnáról és arról, hogy mire számíthatnak az oroszok, ha megtámadják az országot.

Az ukrán hírszerzés végezetül azt állította, hogy az információ az orosz Biztonsági Szolgálat köreiből szivárgott ki hozzájuk. Szerintük ez annak a jele lehet, hogy az FSZB próbálja csökkenteni a Putyint támogató Ramzan Kadirov csecsen elnök befolyását (ezzel kapcsolatban azt is megjegyezték: elképzelhető, hogy azért tűntek el Kijev közelében a csecsen kommandósok, mert az orosz elnök védelmére irányították át őket), vagy hogy közvetve így próbálnak együttműködést létesíteni az ukrán hatóságokkal.

Könnyen lehet persze, hogy mindez csak álhír, amivel az ellenségeiket akarják megtéveszteni, vagy azt akarják elérni, hogy az orosz elnök még inkább bizalmatlanná váljon a saját környezetével szemben. Az mindenesetre már korábban is kiderült, hogy az orosz elnök már a háború előtt is nagyon szigorú biztonsági intézkedéseket tett az önvédelme érdekében, és – állítólag – sok esetben az ételeit is egy gyerekkori barátja kóstolja meg előtte.

A csecsenek csak PR-katonák

Az ukrán titkosszolgálat (SZBU) szerint gyakorlatilag csak PR-mutatvány a csecsenek szereplése a háborúban. Szerintük már legalább egy hete már Csecsenföldre visszatértek… Szerintük alig vannak harcérintkezéses videóik, csak a háttérben “pózolgatnak”. Azt is felvetik, hogy Putyin testőrségét látják el, mert az orosz elnök már senkiben sem bízik (lásd előző téma). A csecsenek telegram csatornáján amúgy több videó is látható, amikor éppen lesállásba futnak, vagy épületeket tisztítanak meg Mariupolban komoly tűzharcok árán…. persze, az ukránok szerint ezek vagy megrendezettek, vagy nem az első vonalban készültek. Érdekes ellentmondás továbbá az ukránok kommunikációjában, hogyha csak PR-katonák, nincsenek is az első vonalban, akkor hogyan lehetnek óriási veszteségeik, amik miatt ki kell őket vonni?!

(Szent Korona Rádió)

 

Ne csak a nyugati médiából tájékozódj! Biden a jelenlegi legnagyobb háborús bűnös? (frissítve: 2022.03.18. 12:00)

Napi humor: Bárki, bármivel lelőheti az orosz cirkálórakétákat, mert alacsonyan repülnek

Médiaháború dúl a Nyugat és Oroszország között – a hírekben már a nőket erőszakolják (frissítve)

Néhány gondolat az oroszok elleni propagandáról és a nyugati kettős mércéről