Kettős mércével büntet a hatóság Kerepesen

Sok törvénytisztelő állampolgár tapasztalta már, hogy őt a hatóságok minden csip-csup apróságért zaklatják. Pár száz forint adótartozás miatt már az ügyfélkapura küldözget levelet a NAV, a rendőr közúti ellenőrzésnél minden apró dologba beleköt. De ha kiilleszkedett állampolgáraink olyan autóval közlekednek, ami majd szét esik alattuk, az rendben van…

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Szerkesztőségünk olyan információkat kapott, ami tökéletesen bemutatja, hogy milyen kettős mércével mér a hatóság. Az eset Kerepesen történt, ahol az utóbbi időkben komoly gyújtogatások történtek. A legutóbbi gyújtogatásnál egy 10 hektáros terület égett le pár méterre a lakóházaktól. A helyszínen a közterület felügyelők elkaptak egy zöld Daewoo Matizost, aki a gyújtogatás helyszínéről menekült kormos kézzel, kesztyűben és benzines palackokkal a hóna alatt. A kocsijának a komplett hátsó ablaka hiányzott, de be volt ragasztva ezüst színű átláthatatlan(!) hőszigetelő fóliával. A rendőrök átvették a férfit, majd kihallgatták, aki, mivel mindent tagadott ki is engedték. A kocsit információink szerint nem kutatták át, nem vizsgálták meg, hogy leragasztott hátsó szélvédővel mennyire alkalmas a közúti közlekedésre, sőt azóta is többen látták a településen vígan száguldozva.

A kerepesiek kiemelt rendőri jelenlétet követelnek az illetékes hatóságoktól. A várt erősítés meg is érkezett, és azt a megdöbbentő információt kaptuk, hogy azóta a Kerepesen dolgozó tisztességes embereket állítanak és büntetnek meg, mert volt akár egy kis repedés a szélvédőn. A példa nem véletlen. A rendőrök megbüntették azt a kötelességtudó hivatalnokot is, aki a tűz esetén kiment a helyszínre, kapcsolatot tartott a mentést végző hatóságokkal és segített elkapni a tettest.

Kérdezhetnénk, hogy ez mi? A bűnöző szabadlábon rohangál olyan autóval, aminek konkrét szélvédője átláthatatlan, de a tisztességes állampolgárok már minden apró dologért csekket kapnak a rendőröktől? Ez egyértelmű kettős mérce, amit sokan tapasztalnak, és amiből egyre több személynek van elege.

(Szent Korona Rádió)