Budaházy és társai eljárási kegyelmet érdemelnének Schiffer András szerint is

Schiffer András közösségi oldalán kommentálta a Hunnia-perben Budaházy Györgyre kirótt ítéletet. Mint ismert, a napokban tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte Budaházy Györgyöt a megismételt elsőfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék, a többi hazafit is nyolc-tíz évekkel sújtva. A jogász-politikus ennek kapcsán foglalt most állást.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

2022 március 16-án reggel kihirdették az új elsőfokú ítéletet a Hunnia-perben. A Fővárosi Törvényszék a megismételt büntetőeljárásban a következő döntést hozta: Budaházy Györgyöt tizenhét év fegyházra ítélték, feltételesen sem bocsátható szabadlábra. Az eddig előzetesben, házi őrizetben töltött időt pedig beszámítják büntetésébe.

Több másik vádlottat is tíz évnél hosszabb szabadságvesztésre ítéltek (a másodrendűt például 14, a harmadrendűt 15 év fegyházra), de volt olyan is a vádlottak között, aki megúszta másfél év felfüggesztett börtönnel.

Többen is megnyilvánultak ezzel az üggyel kapcsolatban, korábban például a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriuma és jogvédelmi szárnya például azt nyilatkozta, hogy felháborítónak tartja az ítéletet, és támogatnák Budaházyék kegyelmi kérvényét.

Ezúttal Schiffer András az LMP egykori társelnöke fogalmazta meg véleményét az üggyel kapcsolatban, amelyben teljes mértékben kiáll az elítéltek mellett.

“Ha azt vesszük, hogy 2006. őszének jogi következményeként csak Budaházy és társai kerültek rács mögé, úgy a lassan másfél évtized után kirótt tizenhét év akkor is sok, ha az ítélet egyébként megalapozott. Ilyenkor lenne helye eljárási kegyelemnek!”

– írta Schiffer egy Facebook posztban.

A Védett Társadalom Alapítvány jogvédő szárnya is támogatná Budaházyék kegyelmi kérvényét

Egy vármegyés lány: Interjú a Budaházy ügyről

(Pesti Srácok nyomán Szent Korona Rádió)