Tömegbe lőttek az oroszok Herszonban vagy csak könnygázgránát robbant?!

“Videón, ahogy civilekre lőnek Herszonban” hirdeti a szélsőségesen soviniszta barát (Azov-mosdató), ukrán propagandát kritikátlanul közlő Index. Aztán kiderül a videóból, a szövegből és a józan észből, hogy erről szó sincs.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nézzük meg a videót, mit látunk és hallunk? Egy robbanást majd lövéseket hallunk, és látunk menekülőket. Majd a szöveg megjegyzi, hogy két sérült van:


“az orosz erők nemrég gránátokat dobtak egy ukrán demonstráción részt vevő emberekre. A jelentések szerint legalább ketten megsérültek a támadásban. ” – írják a propagandát, hergelik a közvéleményt az oroszokkal szemben.

Értjük? Gránát robban, sorozatlövésekkel lőnek a tömegbe, majd csak ketten MEGSÉRÜLNEK. A videón látottak kísértetiesen hasonlítanak arra a korábbi esetre, amikor szintén az orosz katonák elleni tüntetésen az első kettő – agresszívan fellépő -, tüntetőt lábon lövik. Nézzük a tényeket: háború van az országban. Az ellenséges hadsereg elfoglal egy várost, ahol tömegdemonstrációt is tarthatnak.  Ha valóban a tömegbe dobtak volna egy éles, harcigránátot és belelőttek volna a tömegbe, akkor legalább 10-30 halott lenne. Ezzel szemben vélhetően a gránát egy könnygáz-, vagy villanógránát volt a lövések pedig vélhetően a levegőbe történt figyelmeztető lövések. A fenti fotó egy térfigyelő-kamera felvétele, de valamiért azt nem tették közzé: abból kiderült volna, hogy senkinek se esett komolyabb baja és a gránátot is csak füstöt adtak, nem repeszt.

Ami történhetett: legfeljebb az első tüntetőket lőtték lábon, mint már láttunk ilyet. Egy háborús helyzetben, ahol bárkinél lehet fegyver, ez még egy humánus eljárás. Legalábbis annál humánusabb, mint amikor a zsidók lövik le ténylegesen a kődobáló palesztinokat.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Napi ukrán propaganda: Putyin ellen puccs készül, a csecsenek nem is harcolnak

Médiaháború dúl a Nyugat és Oroszország között – a hírekben már a nőket erőszakolják (frissítve)

Néhány gondolat az oroszok elleni propagandáról és a nyugati kettős mércéről