Koszovóban sem kérnek a bejegyzett homoszexuális kapcsolatokból

Elutasította az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát lehetővé tevő kormányjavaslatot a koszovói parlament szerdán.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A pristinai parlament 120 tagja közül 28 képviselő szavazott igennel a kormány által benyújtott javaslatra, ami az EU csatlakozási kérelem okán elvárt liberalizációt próbálta volna teljesíteni. Még a baloldali Önrendelkezés (Vetevendosje) párt számos tagja is nemmel szavazott a pártelnökük és a kormányfő által támogatott javaslatot, amit még érdekesebbé tesz a tény, hogy a kormánykoalíció legnagyobb pártjáról van szó.

“A házasság csak különböző neműek között fogadható el, és bármilyen más lehetőség rossz és erkölcsileg elfajult” – nyilatkozta a vita során Demi Murtezi képviselő.

Koszovó lakosságának egyébiránt több, mint 95%-a muszlim, ami jócskán magyarázatot ad a homoszexuálisok bejegyzett élettársi kapcsolatát legalizáló tervezet nagy arányú elutasítására.

Jogerősen megsemmisítette a Kúria az aberrált mesekönyv büntetését

Amikor “listázzák” őket, már nem olyan büszkék – Beindult a hiszti az LMBTQP támogató tanárok nyilvánosságra hozatala miatt (frissítve)

(Vasárnap.hu – Szent Korona Rádió)