USA: A Nemzetközi Büntetőbíróság hagyja békén Izraelt!

Ahogyan pár napja beszámoltunk róla, az ún. Izraelben háborús bűnök elkövetése miatt indított vizsgálatot a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC)

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A vizsgálatok megindulásakor a palesztin közösség nagy örömét fejezte ki, mivel a bizonyítékokkal alátámasztott atrocitások valóságának megállapítása előrelendítené ügyüket. Ugyanakkor most úgy néz ki, hogy Amerika elgáncsolja a palesztin törekvéseket.

Az USA Külügyminisztériumának szóvivője, Ned Price azt mondta szerdán, hogy a Biden-kormány ellenzi, és csalódott amiatt, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság nyomozást folytat, amit izraeli háborús bűnök miatt indított a Palesztin Hatóság területén. Price szerint az ICC-nek “nincs jogköre ebben az ügyben”, és “igazságtalan módon” veszi célba Izraelt.

“Izrael nem tagja az ICC-nek, és nem fogadta el a bíróság jogköreit területein. Komolyan aggódunk amiatt, hogy az ICC megpróbálja érvényesíteni erejét izraeli személyeken.” 

Tehát hiába a háborús bűnök, családok megnyomorítása és életfeltételeik teljes ellehetetlenítése, a nagy demokrácia exportőr (aki mellesleg úgy avatkozik be országok életébe, hogy azok nem kérik) burkolt fenyegetéseivel ismételten a cionista terrorállam malmára hajtja a vizet.

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)

Izrael, a világ legerőszakosabb és legtörvénytelenebb állama

Izrael célzott gyilkosságai