Guatemalában tilos az abortusz, az LMBTQP-lobbi és a homoszexuálisok házassága

A guatemalai parlament elfogadott egy törvényt, amely szerint akár 25 év börtönnel is büntethetik az abortuszt. A jogszabály tiltja az azonos neműek házasságát, valamint a genderideológia iskolai oktatását is.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az élet és a család védelméről szóló javaslatokat a konzervatív Viva Párt terjesztette elő, és a törvényhozók döntő többsége támogatta, köztük Alejandro Giammattei guatemalai elnök szövetségesei. A jogszabály azt követően emelkedik törvényerőre, hogy nyilvánosságra hozzák a hivatalos közlönyben.

Eddig öttől tíz évig terjedő börtönnel büntethették az abortuszt, ez emelkedik a változtatások után 25 évre. Kivételt csak az az eset képez, ha az anya élete veszélyben van. A jogszabály azt is tiltja, hogy az iskolában a szexuális diverzitásról és a genderideológiáról oktassák a gyerekeket, illetve leszögezi, hogy a heteroszexuális az egyetlen normális nemi irányultság.

A törvényt – amelyet a nemzetközi nőnapon fogadtak el – egyaránt bírálják aktivisták és politikusok. Jordan Rodas emberi jogokért felelős ombudsman jelezte, hogy megtámadja a jogszabályt, mert szerinte sérti az emberi jogokat, valamint több nemzetközi egyezményt, amelyet Guatemala is ratifikált. Továbbá néhány törvényhozó azzal érvelt, hogy a törvény gyűlöletkeltő, homofób és igazságtalanul bünteti a nőket – számolt be az MTI.

Azerbajdzsánban nem tűrik az LMBTQP erőszakos nyomulását

Gondolatrendőrség színre lép: bebörtönözhetik az LMBTQP-lobbi ellen felszólaló volt finn belügyminisztert

(Index nyomán Szent Korona Rádió)