Kijevi egyetemisták, vagy illegális bevándorlók? – a Magyar Önvédelmi Mozgalom oknyomozása Záhonyból

A Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai március 1-jén a záhonyi menekült táborba látogattak el, ahova jelentős mennyiségű adományt szállítottak, valamint azt is felmérték, hogy milyen helyzetek uralkodnak ott. László Attila MÖM vezető írása az ott tapasztaltakról alább olvasható. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

“Tegnap dél körül érkeztünk meg Záhonyba a Pest, Békés és Hajdú – Bihar megyékben összegyűjtött felajánlásokkal.

A szállítmányt átadva az előzetesen egyeztetett helyszínen, ahol ígéretet kaptunk arra vonatkozóan, hogy az adományokból kizárólagosan a kárpátaljai magyarok részesülnek, kezdtük meg alkalmi stábunkkal a helyi viszonyokat feltáró oknyomozást.

Az ügyben érintett, hivatalos szervek munkatársait, helyi és szomszédos határ menti településeken élő lakosokat, karitatív szervezetek munkatársait kérdeztem meg a hatalmas mennyiségben érkező adományok sorsáról és a menekültek etnikai összetételéről, mivel nagy szükségét éreztem mindennek a településen tapasztaltak miatt.

A közel három órás tényfeltáró oknyomozás minden részletét nem írom le, mivel az összkép teljesen egyértelmű, és további megoldásra váró kérdést feszeget. A tények: A segélyszállítmányok és jó szándékú felajánlások jelentős része, annak döntő többsége nem a kárpátaljai magyarokhoz kerül. Záhony öt napja leginkább a csapi és tuzséri cigányok Mekkája, akik sáska módon lepik el a segítség pontokat, élősködnek a segélyszállítmányokon, visszaélve az adományozók jó szándékával.

Megjelentek a színesbőrű menekültek, akik a hivatalos szervek tájékoztatása szerint menekülő kijevi egyetemisták (valóban vannak ilyen kinézetűek) , de egy másik részük a helyi lakosok elmondása és a tapasztaltak alapján beazonosíthatatlan személyazonossággal rendelkező bevándorló lehet.

A Kárpátaljáról ténylegesen menekülő magyarok az esetek döntő többségében, csak egy éjszakára maradnak, vagy még annyi időre sem a segítségpontokon, mert onnan rokonokhoz, ismerősökhöz, illetve jó szándékú honfitársaink által felajánlott átmeneti szállásokra mennek.

A segélyszállítmányok jelenlegi formában történő felhasználása nem az általunk és a felajánlók által elvárt formában történik.

Megoldást a kialakult helyzetre, mivel a segítségnyújtásra továbbra is szükség van, a ténylegesen itt, vagy a határon túl tartózkodó kárpátaljai magyarok célzott – célirányos támogatása jelenti.
Minden magyar felelős minden magyarért!

László Attila MÖM vezető
Mi Hazánk Mozgalom Pest megye 10. sz választókerület országgyűlési képviselőjelölt”

Nemzeti oldali szervezetek segítenek a kárpátaljai magyaroknak

Frissítve: A Kárpátaljára szánt adományok 70%-át veszi el az ukrán hadsereg

(László Attila nyomán Szent Korona Rádió)