Komoly témák, kemény edzések – Így folytatódott a vármegyés ifjúságképzés a Badacsonyban

A festői szépségű Badacsonyban került sor a HVIM által szervezett ifjúságképzési program legújabb hétvégéjére, aminek fő témája a férfi-nő kapcsolatok és a tradicionális viszonyulás a szexualitáshoz, de emellett a függőségekről és könnyűdrogokról is csoportos beszélgetést tartottak meghívott szakértőkkel. A témaválasztás a fiatalok igényeinek megfelelően történt, ugyanis a legtöbb iskolában, illetve a társadalomban profanizált, primitív, pusztán biológiai szempontok alapján tartanak a témákban előadásokat, sokszor nagyobb károkat okozva a fejekben.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Egy biogazdálkodó hazafi birtoka szolgált a hétvége helyszínéül. Pazar kilátás, mézédes szőlő, friss hegyi forrásvíz, harapnivaló levegő. Emellé már csak finom házias ízeket kellett főzni és már is biztosítottak voltak a paradicsomi állapotok. A vármegyés szervezők azonban garantálták, hogy mind testi, lelki-szellemi értelemben a fiatalok határaikat feszegessék. Már péntek este a vármegyés szervezetet érintő komoly beszélgetésekre sor került, ami egyesekre nézve következményekkel is járt: egy próbaidőst elküldtek a vármegyések maguk közül, aki többszöri figyelmeztetés ellenére sem tért vissza a helyes útra. Világossá vált mindenki számára, hogy itt minden tettnek és szónak következménye van. Az éjszakát a férfiak a csillagos ég alatt, tábortűz mellett töltötték, míg a lányok házban alhattak.

A szombati nap reggelén az általános hozzáállásról, a közösséghez való viszonyulásról beszélgettek, ami után egy erőnléti edzés, majd egy fullcontact küzdelem következett védőeszközök nélkül, a technikára koncentrálva, a fejütéseket kerülve. Hamar meglátszott, hogy kik azok, akik rendszeresen járnak küzdősport, vagy pusztakezes harcművészetekre… Az biztos, hogy gyorsan ütésnyomokat szerzett mindenki, és kellően elfáradt testtel zajlott küzdelmek után jól esett a pihenés, majd a megérdemelt ebéd.

A kiadós étkezés után meghívott szakértő, tradicionális létszemlélettel rendelkező pszichológus vezette le a beszélgetést a könnyűdrogokról és a függőségekről, ahol mindenki feltehette a számára fontos kérdéseket, illetve a fiatalok beszámoltak, hogy az ő korosztályukban milyen problémák uralkodnak a kábítószerek és egyéb függőségek viszonylatában.

A programsorozat következő részeként halfeldolgozás következett: két vármegyés horgász szépszámú hallal tért vissza a partról, amit a fiataloknak kellett feldolgozniuk és előkészíteniük a sütéshez.

A házigazda vezetésével rövid, ám annál nagyobb szintemelkedéssel járó túra következett egy gyönyörű panorámájú kilátóhoz, illetve kereszthez. Hatalmas bazalt lépcsőkön izzadtak le a vármegyések ismét, de a kilátás mindenkivel feledtette az aznapi sokadik elfáradást.

A táborba visszaérve következett a fő téma éjszakába nyúló átbeszélése. Ez pedig nem más volt, mint a tradicionális férfi-nő viszonyok, a szexuális élet helyes megélése, a szexualitás céljának tisztázása, a modern szemléletek és tévtanítások bemutatása, ezek megcáfolása. A beszélgetést Barcsa-Turner Gábor (HVIM társelnök) vezette fel azzal a gondolattal, hogy a társadalom át van szexualizálva, illetve a téma profanizálva, pusztán biológiai szinten van megragadva, de nem szabad leragadni ennél az alacsony szintnél, hiszen az ember nem állat, nem ösztönlény és a szexualitás, az egész férfi-nő kapcsolat egy misztérium, és így is kell hozzáállni.

D. Fekete Balázs történész-hitoktató a keresztény-katolikus álláspontot ismertette, és ezek 21. századi megélési lehetőségeit boncolgatta, amibe már a többi vármegyés szervező is beszállt, főleg a családosok. Felmerültek különböző szellemi megközelítések, aminek eredményeképpen a fiatalság egy nagyon széles rátekintést kaphatott olyan részterületekre is, mint az abortusz, vagy éppen a fogamzásgátlás kérdése, de szóba került a lányok és fiúk közösségi médiában való megjelenése, ott való magamutogatásuk és viselkedésük, de az is, hogy a férfinak és nőnek miben és hol van felelőssége a párválasztás és a kapcsolatok vonatkozásában. A tapasztaltabb vármegyések és oktatók próbáltak tapasztalatokat átadni és útmutatásul szolgálni a fiatalságnak, hogy milyen hibákat ne kövessenek el, illetve, hogy milyen irányba érdemes elindulni. Természetesen itt is volt bőven kérdés az ifjúság részéről.

A sült hal elfogyasztása után a tábortűznél folytatódtak már teljesen oldott hangulatban a beszélgetések.

A másnap reggel ismét egy edzéssel kezdődött, de a sok zúzódás és itt-ott megmutatkozó izomláz miatt jóval lazább gyakorlatok következtek az előző naphoz képest, aminek csak a végén volt néhány küzdő jellegű technikai gyakorlás és bemutató.

A nap folytatódott önismereti feladatokkal, illetve a szexuális felvilágosítás témája is újra előkerült egy előadás erejéig vendéglátónk részéről.

A programsorozatot egy értékelő beszélgetés zárta. Ebéd és összepakolás, rendrakás volt már csak hátra. Megköszöntük a házigazdánknak a kiváló vendéglátást, majd kigördült a vármegyés autókonvoj a kapun, hogy mindenki visszatérhessen a roncstársadalomba, ahol mindennap helyt kell állnia.

Összes képünk egyben:

(Szent Korona Rádió)