A Nagy Testvér lecsapott a Nagy Testvérre…

Az igazság fáj, azonban csak annak, akinek rejtegetni valójáról rántják le a leplet… Az angliai Northampton Egyetem figyelmeztetést adott ki George Orwell 1984 című könyvével kapcsolatban. Talán pont azért, mert az túlságosan is hasonlít a baloldal sötét arcára?

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A baloldali cenzúra senkit sem kímél. Shakespeare-től Jókai Mórig, az identitásháborút folytatók kulturális harca olyan írókat vesz célba, mint George Orwell, az 1984 című disztópikus regény szerzője. Az 1949-ben a cenzúra borzalmairól és a totalitárius fenyegetésről írt művet az angol egyetemek gyakorlatilag cenzúrázzák. A Northampton Egyetem figyelmeztetést adott ki a könyvvel kapcsolatban: a regény “explicit anyagot” tartalmaz, a diákok “sértőnek és zavarónak” találhatják az 1984-et. Mi lehet olyan sértő Orwell klasszikusában? Valószínűleg az böki a csőrüket, hogy saját baloldali elveiket tárja fel a könyv.

Az 1984 az intézményben olyan irodalmi művek között szerepel, amelyeket zavarónak találtak a tanulók lelkivilágára nézve. Az egyetem úgy fogalmazott:

“A regény kihívást jelentő kérdéseket feszeget az erőszak, a nemek, a szexualitás, az osztály, a faj, a visszaélések, a szexuális visszaélések, a politikai nézetek és a sértő nyelvezet kapcsán.”

Andrew Bridgen konzervatív képviselő a következőket mondta: “Elég ironikus, hogy diákjainkat figyelmeztetik az 1984 elolvasása előtt.

Egyetemi kampuszaink gyorsan válnak disztópikus Nagy Testvér-zónákká, ahol az újnyelvűséget gyakorolják, hogy csökkentsék az intellektuális gondolatok körét, és eltöröljék azokat, akik nem felelnek meg neki.”

Majd hozzátette: “Túl sokan közülünk – és ez sehol sem nyilvánul meg jobban, mint az egyetemeken – szabadon lemondtak a jogaikról, hogy ehelyett egy homogenizált társadalomhoz igazodjanak, amelyet egy liberális elit irányít, amely megvéd minket az olyan eszméktől, amelyek szerintük túl szélsőségesek az érzékenységünkhöz.”

A helyzet tehát egyszerű. Szólásszabadság nincs, azon műveket, melyek felnyitnák a propaganda által elvakítottak szemét, cenzúrázzák, sőt, démonizálják. Ne engedjük magunkat megvezetni, ne sodródjunk a balliberális árral!

Orwelli világot épít a kormány – lekapcsolt mobilok, lehallgatott hívások, lekövetett bankszámlák

Az EU mostantól bármilyen indok nélkül megfigyelheti az állampolgárait – a Fidesz is megszavazta

(Bitcoin Bázis nyomán Szent Korona Rádió)