Shakespeare rasszista, homofób és nőgyűlölő, ezért nincs helye az oktatásban – állítják az USA-ban

A Disrupt Texts modernista tanári kezdeményezés égisze alatt követelik, hogy vonják ki az oktatásból William Shakespeare műveit. Petíciót is indítottak, és megnevezték azokat a könyveket, amelyekkel helyettesítenék a híres író alkotásait. A kezdeményezést egyre több “túlérzékenyített” amerikai tanár támogatja. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A kezdeményezés alapítója szerint az angol író művei a fehér felsőbbrendűségről és a kolonizációról szólnak. Szerinte nem lehet felelősségteljesen Shakespeare-t tanítani az iskolákban úgy, hogy közben nem rombolják az gyerekek fejlődését. Azonban nem hagyná olvasmány nélkül a Shakespearetől megfosztottakat, ugyanis ajánlott is a helyébe egy “korszakalkotó”, valódi modernista könyvet, az Antirasszista Bébit. Azt hozzá kell tennünk, hogy a kezdeményezés oldalán azt írják, hogy nem támogatják a cenzúrát.

Egy másik tanár szinte hihetetlen érveket hoz fel ellene. Szerinte Shakespeare művei tele vannak problémás és idejét múlt elvekkel, ezekre példának hozza fel a nőgyűlöletet, a rasszizmust, az osztályok közötti diszkriminációt, az antiszemitizmust és a homofóbiát (talán Rómeó és Júlia helyett Ramóna és Júlia története jobban tetszett volna nekik).

Az egyik oktató ötlete szerint pedig Shakespeare művei helyett olyanokat kellene előtérbe helyezni, amik jobban reprezentálják például a fekete bőrű és hispán diákokat.

A megszólalásosokból azonban rájöhetünk a valódi indítékra. Nem a művek tartalmával van gondjuk, hanem egyetlen egy tényezővel, hogy Shakespeare egy fehérbőrű, heteroszexuális, keresztény férfi volt, és a normalitás jegyei lelhetőek fel műveiben az ultraliberalizmus helyett.

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)

Julius Evola az USA elnégeresedéséről

 

Influenza-oltás a magyar kormány szerint: néger és cigány a mozgássérült mellett