Az EU mostantól bármilyen indok nélkül megfigyelheti az állampolgárait – a Fidesz is megszavazta

Elsöprő többséggel fogadta el az Európai Unió a személyes kommunikációink törvényes megfigyelését, cégek és kormányok számára egyaránt. Ettől valahogy mégsem harsogott a “szabadságjogokért aggódó” balliberális sajtó, ahogyan a kormánymédia sem verte nagy dobra. Ez aligha meglepő, hiszen a kérdésben a megfigyelés lehetővé tétele mellett szavazott a “szabadságunkért harcoló” Fidesz, nagy egyetértésben a balliberális pártokkal, mint a DK és a Momentum. Utóbbi szintén nagyon vicces, hiszen Donáth Anna Facebook-oldalán előszeretettel figyelmeztet a techóriások túlhatalmára, a cenzúrára, és ítéli el az állampolgárok megfigyelését. Ezek szerint mindössze szavak szintjén.

top-zaymov.ru

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Különös korban élünk, mondhatnánk, és nem kevésbé különös régióban, ahol az Európai Unió és parlamentje hozhat döntést az összes tagországot érintő közös kérdésekről. A legutóbbi közös ügyként az úgynevezett ePrivacy Derogation (e-adatvédelem csökkentés), vagyis az adatvédelemről és az elektronikus hírközlésről szóló rendeletre tett javaslatot tűzték ki szavazásra, melyet elsöprő többséggel el is fogadtak, ezzel utat nyitva személyes kommunikációnk törvényes megfigyeléséhez, cégek és kormányok számára egyaránt. Tette mindezt az az Európai Unió, mely általában minden alkalmat megragad, hogy kritizálja a nagyvállalatokat és kormányokat a szabadságjogok csökkentése miatt – foglalta össze a PCX.

“A magánélet védelméről és az elektronikus hírközlésről szóló rendeletjavaslat növeli az emberek magánéletének védelmét és új lehetőségeket nyit meg az üzleti vállalkozások számára”

– olvasható a szépen hangzó szólam az Európai Bizottság honlapján.

Mit jelent ez valójában?

A Chatcontrolként is emlegetett rendelet legálissá teszi a szolgáltatók és üzenetküldő alkalmazások számára, hogy

automatikusan átkutassák az egyes polgárok összes személyes üzenetét a feltételezett gyanús tartalmak után, és a gyanús eseteket jelentsék a rendőrségnek.

Ez nem sokban különbözik a Kommunista Kínában bevett gyakorlattól, a “szabadságjogokért” aggódó balliberális lapok mégsem érezték szükségesnek, hogy akár egy sort is írjanak róla, ahogyan a magyarországi EP képviselettel rendelkező pártok sem látnak semmi kivetnivalót a rendeletben.

Olyannyira nem, hogy – a lehető legnagyobb csendben és egyetértésben – valamennyien meg is szavazták azt.

Az is beszédes, hogy erről nem a Fidesz-kormánytól értesültünk, amely állítólag a föderalista babérokra törő Unió ellen harcol a szuverenitásunkért és szabadságunkért, hanem az Európai Kalózpárt honlapjáról. Egyedül ők tiltakoztak az orwelli lépés ellen:

“(…) az automatizált tömeges megfigyelés ellen, ami gyakorlatilag a magánélet végét jelenti a digitális levelezésben. A Kalózpárt képviselői jogi lépéseket terveznek”.

Hatalmas egyetértés a képviselők között

A szavazás során az Európai Parlament 537 képviselője támogatta a rendeletet, alig 133-an ellenezték, és 20-an tartózkodtak. Mint ahogyan azt sejteni lehetett, egyetlen magyar állampolgárságú EP-képviselő sem voksolt a javaslat ellen, mind támogatta azt.

Kalózpárt oldalán azt írják:

a rendőrség adatai szerint az esetek túlnyomó többségében ártatlan polgárokat gyanúsíthatnak meg, ami a megbízhatatlan eljárásoknak köszönhető. Egy közelmúltban végzett reprezentatív felmérés szerint az uniós polgárok 72%-a ellenezte üzeneteik általános ellenőrzését.

Ennyit arról, hogy az ott megválasztott politikusok minket képviselnek.

Jelenleg a szolgáltatók eldönthetik, átvizsgálják-e az állampolgárok kommunikációit vagy sem. Ezt a “hibát” igyekszik orvosolni az EU az ősszel megjelenő nyomon követési jogszabállyal, ami

minden hírközlési szolgáltatót kötelez a válogatás nélküli átvilágításra.

Patrick Breyer, a Német Kalózpárt EP-képviselője szerint ez a gyakorlat egyáltalán nem védi a gyerekeket, sőt, inkább árt nekik. Ő úgy értékeli a rendeletet, hogy

egyfelől ez a totalitárius logika teljesen kiszolgáltat minket, hiszen postaládánk és a teljes digitális kommunikációnk megfigyelhetővé válik, másfelől viszont pont azokat teszi ki még nagyobb veszélynek, akiket papíron megvédeni hivatott.

Breyer itt elsősorban nem csak a széles tömegekre, hanem a gyerekekre gondol, akiknek magánjellegű tartalmai, például fotói számos avatatlan kézen haladnak majd át, ezzel őket is kriminalizálva.

A számos várható következmény között szó esett arról is, hogy a visszaélések áldozatainak rendkívül fontos, hogy szabadon beszélhessenek az elszenvedett bántalmazásról, és biztonságos körülmények között fordulhassanak segítségért. “Ezeket a biztonságos tereket most elveszik tőlük, ami megakadályozza az áldozatokat abban, hogy segítséget és támogatást keressenek” – írja a képviselő.

Az Európai Bíróság egy korábbi bírája is kijelentette: az EU chat-ellenőrzésre vonatkozó tervei sértik az alapvető jogokat.

Az Európai Bizottság már bejelentette, hogy a csevegés ellenőrzését kötelezővé teszi minden e-mail és üzenetküldő szolgáltató számára.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például a Signalt vagy a Telegrammot törvénnyel kényszerítenék arra, hogy egy hátsó ajtót építsenek be az alkalmazásukba, melyen keresztül a cégek és a hatóságok könnyedén hozzáférhetnének bárki személyes adataihoz és beszélgetéseihez.

“A postai tisztviselők sem nyitják fel a magánleveleket, hogy megnézzék, nem küldünk-e valami kifogásolhatót. Ugyanennek a szabálynak kellene érvényesülnie az interneten is. Ez a kivétel azonban visszavonhatatlanul károsítja a magánélethez való alapvető jogunkat, ráadásul a nagy platformokon történő megfigyelés csak azt fogja eredményezni, hogy a bűnözők olyan platformokra költöznek, ahol a csevegés ellenőrzése technikailag lehetetlen lesz. Ennek eredményeképpen az ártatlan emberek napi szinten szaglásznak majd, miközben a bűnözők felkutatása sikertelen lesz” – közölte Marcel Kolaja, az Európai Parlament alelnöke, illetve a Cseh Kalózpárt európai parlamenti képviselője.

Mellesleg a gyermekek védelme is meglehetősen álszenten hangzik, hiszen arra azért mérget vehetünk, hogy az Európai Parlamentben, a nemzeti törvényhozásokban, vagy a legfelsőbb vezetésben dolgozó pedofil bűnözők üzeneteit senki sem fogja átvizsgálni, így az igazán nagy halak továbbra is elkerülik majd a felelősségre vonást, ellenben ez egy jól hangzó szólam, mellyel megpróbálják lenyomni az állampolgárok torkán a totális megfigyelést.

Az EU megkérdezte az embereket, csak a válasz nem érdekelte

A Bizottság lefolytatott egy nyilvános “konzultációt”, ám még az ott megkérdezettek 51%-a is ellenezte az e-mail és üzenetküldő szolgáltatásokban végbemenő kommunikáció megfigyelését.

A válaszadók 80%-a nem szeretné, ha a chat-ellenőrzést a titkosított üzenetekre is kiterjesztenék.

Lépésről lépésre haladva Európa is eljuthat odáig, mint az Egyesült Államok, ahol ma már a terrorizmustól való rettegés miatt bárkit és bármikor elővehetnek, különösebb következmények nélkül.

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió) 

Európai Parlament: az abortusz és az érzékenyítések alapvető emberi jogok, továbbá a férfiak is szülhetnek

Európai Uniós liberális diktatúra: ha nem vagy szivárványország pénz se jár