Az élet meg nem élése – virtuálisan “kötöttek házasságot” a metaverzumban

Egy Phoenixben élő házaspár úgy döntött, virtuálisan is szervez egy esküvőt, mely a metaverzum történelmének első házassága lett. Ők valószínűleg csupán kedvtelésből döntöttek így, hiszen a való életben már 14 éve házasok, azonban az ezzel kapcsolatos intézkedések rendkívül káros következményeket vonhatnak maguk után.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Az évszázadok során a házasság szentségét egy polgári ceremóniává degradálták, most pedig arra a szintre süllyedt a társadalom, hogy még azt is a virtuális térbe akarják szorítani, és azt jogilag elfogadottá tenni, ezzel pedig már nem a vallási, hanem az emberi identitást igyekeznek leépíteni. A metaverzum első “esküvői ceremóniáját” Decentralandban tartották, tanúkkal, Clint Bolick Legfelsőbb Bíróság bírájával és 2000 fős virtuális tömeggel február 5-én. A “menyasszony” és a “vőlegény”, Ryan és Candice Hurley felbérelte a Rose Law Group-ot, hogy hivatalossá tegye a házasságot. A csoport alapítója és elnöke, Jordan Rose azt állítja, hogy ez volt az első “esküvő”, amelyet blokklánc alapú metaverzumban rendeztek.

“Mivel a Metaverzum még gyerekcipőben jár, kidolgoztuk a jogilag elismert házasság jogi paradigmáját.”

A jogi csoport kidolgozott egy “metaházassági keretrendszert” egy “virtuális házasság előtti megállapodás” beépítésével, amely azonosította a pár virtuális identitását és digitális avatárjait a blokkláncon rögzített módon. Eközben egy “Meta-Marriage License” NFT-t hoztak létre, amely rögzítette és tokenizálta a pár virtuális identitását és házassági helyét a blokkláncon. “Jelenleg nincs jogi keret a házasságra a Metaverzumban, így az, hogy jogilag kötelező lesz-e vagy sem, inkább szerződés kérdése. Úgy látjuk, hogy a Metaverzum jövője valóban decentralizált, és szinte teljesen a blokkláncon létezik, így

a Metaverzumban lévő házasság jövőjének nem kell külön feljegyzést készítenie a való világban történt házasságukról.”

– nyilatkozta Jordan Rose. “Eltérően a való világtól, a Metaverzumnak nincsenek fizikai korlátai, amelyek korlátozzák a tökéletes esküvőt. Csak a Metaverzumban válhat valósággá a legvadabb, legötletesebb álmai esküvője” – áll a Decentraland eseményleírásában.

Persze nem ment minden gördülékenyen…

Meglehetősen régi technikai problémákkal találkoztak. A felület nehezen tudta kezelni a jelenlévő vendégek számát, és a résztvevőknek járó NFT ajándékokat gyorsan, mindössze húsz perccel az esemény után már át is vették. Sőt, néhány vendég számára Ryan avatárja a folyosón maradt.

Annak ellenére, hogy Rose Law Group biztosította az esküvő törvényességét, úgy tűnik, hogy néhány jog szakértő nincs meggyőzve a metaverzum első “házasságának” törvényességéről. Az amerikai házassági minisztérium szerint az embereknek valóságos énjükként kell megjelenniük egy legális esküvői szertartás során, nem pedig digitális avatárok formájában. Ezenkívül az Egyesült Államok legtöbb államában még azt sem engedik meg, hogy a párok videokonferencián keresztül házasodjanak össze.

Történt olyan eset is, hogy egy kaliforniai házaspár, akik a Coinbase kriptotőzsdén dolgoznak, Ethereum okosszerződést is írtak, hogy tokenizált “gyűrűket” bocsátsanak ki NFT-ként az esküvőjük során. 2014-ben pedig a Disney World Bitcoin Konferencia adott otthont az első “blokklánc-esküvőnek”, és a következő üzenetet rögzítették a láncon: “Jóban-rosszban, amíg a halál el nem választ, mert a blokklánc örökkévaló”.

Nehéz szavakat találni erre sötétségre. Egy irányba vezet mindez: az élet meg nem éléséhez. “Kényelmesen”, akár a fotelban ülve is megházasodhatsz, felejtsd el, mi van valójában körülötted, fedd el tekintetedet, és szemléld ál-életedet degradált rajzfilmfigurába bújtatva. Ha már “házasságot lehet kötni” a virtuális térben, akkor mi tart vissza, hogy a házas, sőt az egész életet ily módon töltse el?

Több millió dollárért vesznek virtuális telkeket a metaverzumban

HVIM: Közös, emberi érdekünk a Facebook Metaverzumával való szembeszállás

Facebook: teljes gőzzel a valóság sárba tiprása felé

(Cryptofalka nyomán Szent Korona Rádió)