40 Starlink műholddal végzett a mágneses vihar – a többivel majd Isten fog

Elon Musk magára haragította a világűrt a műhold parkjával. A jóérzésű embereket is azzal, hogy már nem lehet felnézni a csillagos égre, hogy ne műholdakat lássunk, illetve az eszementebbnél eszementebb “projekteivel”. Lásd a cikk alján lévő kapcsolódókat.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A SpaceX űrinternetes szolgáltatásának közel félszáz (!) frissen felbocsátott műholdjának többségével végzett a kedvezőtlen űridőjárás. A több tízezer, Föld körül keringő eszközből álló tervezett Starlink-konstelláció legújabb 49 műholdját múlt csütörtökön juttatta űrbe a SpaceX Falcon 9-es hordozórakétája a NASA floridai Kennedy Űrközpontjának Apollo-programja által is használt 39A kilövőállásáról – a pályára állításukba azonban beleszólt egy geomagnetikus vihar.

A geomagnetikus viharokat a Föld mágneses mezejébe csapódó napszél okozza, amely felmelegítheti a felső légkört, és megváltoztathatja annak sűrűségét. A Starlink műholdjainak vesztét okozó geomagnetikus vihar egy nappal a fellövés után, pénteken következett be, és egy öt nappal korábban, január 30-án bekövetkezett napkitörés okozta.

Chipet akar tenni az emberek agyába Elon Musk

Médiavadász: Ki a fene az az Elon Musk? (videó)

(Index nyomán Szent Korona Rádió)