Kína: Az az orosz olimpikon aki nincs beoltva az életveszélyben sem érdemel segítséget

A pekingi hatóságok azt az elborult közleményt adták ki, hogyha esetleg valaki látja, hogy közlekedési balesetet szenvednek a téli olimpia idején Kínában tartózkodó orosz sportolók, akkor semmiképp se menjenek oda segíteni nekik. Az embertelenség oka, hogy az orosz olimpikonok közül három 18 éven aluli versenyző nincs beoltva.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A februári pekingi téli olimpián szereplő fiatal orosz versenyzők mentesülnek a koronavírus elleni, egyébként általánosan kötelező védőoltás beadása alól.

Alekszandr Kogan, az Orosz Műkorcsolya Szövetség főigazgatója szerint mindhárom 18 év alatti olimpikonjuk megússza az oltatlanokra váró, s amúgy kötelező háromhetes karantént is. Hozzátette: erről már megállapodás született a kínai szervezőkkel és a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal egyaránt. A könnyítés a női egyéniben olimpiai éremre esélyes, 15 esztendős Kamila Valijevát, illetve az egyformán 17 éves Alekszandra Truszovát és Anna Scserbakovát érinti.

A játékok szervezőbizottságának ajánlásaival és előírásaival összhangban, valamint hazánk törvényei értelmében a válogatottban szereplő kiskorúak nem kapnak védőoltást

– mondta Kogan.

Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke már novemberben jelezte, hogy a 18 évnél fiatalabb, oltatlan sportolóik mentesülni fognak a kínai karanténszabályok alól, vagyis Pekingbe érkezésüket követően nem kell 21 napot teljes izoláltságban eltölteniük.

Egy másik érdekes szabályt is meghoztak a szervezők. A pekingi hatóságok a koronavírus terjedését megakadályozandó arra kérik a lakosságot, hogy ha olyan közlekedési baleset szemtanúi lesznek, amelyben a februári téli olimpia résztvevői érintettek, akkor maradjanak távol és ne is segítsenek.

Kérjük, hogy tartsák a biztonságos távolságot és kerüljék el a kontaktust a gépjárművel és a benne lévő személyekkel

– áll a fővárosi közlekedési iroda állami média által közzétett felhívásában. Hangsúlyozzák, hogy olimpiai jármű balesete esetén mindenképpen várják meg a profi segítség megérkezését.

A február 4. és 20. között sorra kerülő ötkarikás játékok buborékban zajlik majd, a résztvevők csak a megadott helyszíneken tartózkodhatnak és azok között közlekedhetnek. Kína úgynevezett zéró korona politikát folytat és mindenképpen el akarja kerülni, hogy a világ minden tájáról érkező olimpiai résztvevők találkozhassanak a pekingi lakosokkal.

Az abortusz követelte a legtöbb életet 2021-ben is – a Covid fel sem fért a halálozási lista elejére

Újra az utcára hív mindenkit a Mi Hazánk a Covid-diktatúra elleni fellépés jegyében

(Index – Szent Korona Rádió)