Baltával fenyegették a keresztényeket, hogy ássák ki elhunyt szerettük holttestét

A kelet-indiai Chhattisgarh államban baltákkal és faütőkkel felfegyverzett falusiak arra kényszerítettek egy keresztény családot, hogy kiássák rokonuk, egy 25 éves férfi holttestét, két nappal azután, hogy eltemették a saját magánterületükön.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Egy keresztény indiai család kénytelen volt exhumálni rokonuk holttestét, aki maláriában halt meg a Bastar kerületi Gumadpal faluban október 29-én.

„Amikor a család megkérdezte a tömeget, hogy hova temessék el Laxmant, a tömeg azt mondta nekik, hogy vigyék oda, ahová akarják, de nem engedik, hogy egy keresztényt eltemessenek a faluban”

– mondta Samson Baghel, a metodista gyülekezet helyi lelkésze.

A falusi csőcselék azt állította, hogy az elhunytat vitatott földön temették el. Követelték, hogy az exhumált holttestet Baghel lelkész 15 mérföldre lévő falujában temessék el. A holttest órákig hevert a földön exhumálva, mielőtt a rendőrség megérkezett. A tisztek ezután megparancsolták a keresztényeknek, hogy ássák ki ugyanazt a sírt, amelyet sárral töltöttek meg, és temessék el újra a holttestet. A falubeliek kezdetben azt követelték, hogy a keresztény család ne temesse el rokonát a kormány által a hamvasztásra kijelölt helyen, majd a család úgy döntött, hogy eltemeti egy saját földterületén.

Az exhumálási incidens után a helyi hatóságok földet jelöltek ki a falu krematóriuma mellett a keresztény temetkezésekre – mondta Sitaram Markam. A lelkész azonban hozzátette, hogy a rendőrök távozása után nem sokkal a falubeliek, azzal fenyegették a keresztényeket, hogy többé nem léphetnek be a falu területére.

A Chhattisgarh állam keresztényeivel szemben, akiknek többsége törzsi vagy bennszülött népcsoportokhoz tartozik, tavaly szeptember óta megnövekedtek a támadások. Az üldözés a radikális hindu csoportok közbenjárására zajlik,  amelyek  célja, hogy megakadályozzák az ország törzsi lakosságát a keresztény hitre való áttérésében. Ezek a csoportok azt követelik, hogy a kormány tiltsa el az áttérőket az oktatástól és a munkavállalástól.

A legtöbb indiai törzs nem azonosítja magát hinduként; változatos vallási gyakorlataik vannak, és többféle vallást is követnek, azonban a kormány népszámlálása hinduként azonosítja őket. A radikális nacionalista csoportok befolyásolták a törzsi lakosság egyes csoportjait abban, hogy hogyan viszonyuljanak a keresztényekhez.

Míg a keresztények India lakosságának csak 2,3%-át teszik ki, a hinduk pedig körülbelül 80%-át, addig a radikális hindu nacionalisták támadásokat hajtanak végre keresztények ellen azzal az ürüggyel, hogy megbüntetik a kisebbséget, amiért állítólag pénzjutalommal térítették a hindukat keresztény hitre.

Amióta a hindu nacionalista Bharatiya Janata Párt 2014-ben átvette a hatalmat, megnőtt a keresztények és más vallási kisebbségek elleni üldözés, ami nem fordulhatna elő akkor, ha valódi hinduizmusról és vallásos lelkületről beszélhetnénk Indiában.

A csoport arról számol be, hogy

„a hindu radikálisok gyakran támadják meg a keresztényeket csekély vagy semmilyen következményekkel. A hindu szélsőségesek úgy vélik, hogy minden indiainak hindunak kell lennie, és az országot meg kell szabadítani a kereszténységtől és az iszlámtól. Kiterjedt erőszakot alkalmaznak céljuk elérése érdekében, különösen a hindu hátterű keresztények ellen. A keresztényeket azzal vádolják, hogy azzal, hogy „idegen hitet” követnek balszerencsét hoznak közösségükre.”

Az indiai emberi jogi csoportok a múlt hónapban közölték, hogy több mint 300 keresztényüldözési incidenst dokumentáltak 2021 szeptemberéig, és arra figyelmeztettek, hogy az idei év lehet a legrosszabb az ilyen esetek számát tekintve az ország történetében.

“Leamortizálták a legszentebb helyünket” – Kereszténygyűlöletből származó támadás Etyeken

Keresztény Európa? Halálra vertek egy lengyel szerzetest

(The Christian Post nyomán Szent Korona Rádió)