Fideszes álszabadságharc a techóriásokkal szemben – Mégsem bírságolják meg a Facebookot

Nyilvánosságra hozta az ítéletét a közelmúltban a Kúria, miszerint a Facebook ingyenes közösségi médiaként való reklámozása nem megtévesztő.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A Gazdasági Versenyhivatal 2016 októberében indított versenyfelügyeleti eljárást a Facebook Ireland Ltd-vel szemben, mivel a közösségi portál nyitóoldalán és súgóközpontjában 2010-től olyan állításokat tett közzé, amelyek ingyenesként hirdették a szolgáltatásait. Ugyan a felhasználók valóban nem fizetnek a használatáért, az érdeklődésükről, viselkedésükről, vásárlási szokásaikról részletes adatokat gyűjtenek, amelyek alapján a Facebook célzott reklámozási lehetőséget értékesít, a reklámok pedig a posztok között eljutnak a felhasználókhoz.

A GVH azt vizsgálta, hogy ebben az üzleti modellben az ingyenességre vonatkozó állítások megtévesztik-e a fogyasztókat, amiért adataikkal pénzben kifejezhető hasznot hoznak a facebooknak, annak ellenére, hogy a portál használatáért valóban nem kell fizetnünk.

A GVH jogsértőnek találta a Facebook gyakorlatát, ám a Kúria szerint nem megtévesztő a fogyasztók számára, hogy a közösségi portál ingyenesnek hirdette magát. A korábban hozott döntés hatályában fenntartotta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, amely megsemmisítette a GVH 2019 decemberében hozott, jogsértést megállapító és 1,2 milliárd forintos bírságot kiszabó határozatát. займ на карту от 20 лет срочно

HVIM: Közös, emberi érdekünk a Facebook Metaverzumával való szembeszállás

Facebook: teljes gőzzel a valóság sárba tiprása felé

Gátlástalanul nyerészkedne kiskamaszokból a Facebook

(Index nyomán Szent Korona Rádió)