Minden vádpont alól felmentették az agresszív BLM aktivistákat önvédelemből agyonlövő amerikai hazafit

Kyle Rittenhouse a 2020. augusztusában Black Lives Matter mozgalom miatt érkezett a Chicagóhoz közeli Kenoshába, ahol két zavargót agyon lőtt, egyet pedig megsebesített. A héten lévő tárgyalások végeztével a fiút minden vádpont alól felmentették.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Kyle Rittenhouse perének érdemi része a héten kezdődött Kenoshában, néhány saroknyira a tavalyi lövöldözés helyszínétől. Az ügy azért is volt érdekes, mert rengeteg kép és videófelvétel készült az esetről. A védőügyvédek azzal érveltek, hogy a tinédzser önvédelemből cselekedett, ahogy az a felvételeken is jól látszik, ezzel szemben az ügyészség azt állította a per során, hogy Rittenhouse volt az agresszor, ő provokálta a lövöldözéshez vezető incidenst.

A fiú azért utazott Kenoshába, hogy megvédje a helyiek tulajdonát a Black Lives Matter mozgalom tüntetőitől. A városban ebben az időszakban erőszakos tömegmegmozdulások zajlottak, miután egy fehér rendőr intézkedés közben hátba lőtt egy néger férfit, Jacob Blake-et, akit nemi erőszak gyanúja miatt akart letartóztatni. Rittenhouse egy barátjával, félautomata fegyverekkel várta a tüntetőket.

Az esküdtszék több tucat tanú és szakértő vallomását hallgatta meg, ezt követően hozta meg pénteken a felmentő ítéletet. Ha bűnösnek találják, Rittenhouse életfogytiglani börtönbüntetést kaphatott volna.

A BLM támogatók természetesen nincsenek megelégedve az ügy kimenetelével. Bruce Schroeder bírót többen bírálták a tárgyalás során tanúsított viselkedése miatt, amiért jogosan felvállalta a konfliktust az ügyészséggel szemben, és időnként bőbeszédű jogi magyarázatokba kezdett. A New York Times még azt is szóvá tette, hogy az esküdtszék többségében fehérekből állt, nem figyelembe véve azt, hogy valójában ez tükrözi Kenosha megye lakosságának összetételét. микрозайм с 18 лет на карту

BLM én így szeretlek: saját négerei lőtték le az egyik keménykedő vezetőjüket

Győzött a BLM lobbi: elítélték a munkáját végző amerikai rendőrt

(444.hu nyomán Szent Korona Rádió)