BLM én így szeretlek: saját négerei lőtték le az egyik keménykedő vezetőjüket

(FILES) In this file photo taken on August 30, 2020 Activist Sasha Johnson gestures at the head of a gathering in Westbourne Park taking part in the inaugural Million People March march from Notting Hill to Hyde Park in London on August 30, 2020, to put pressure on the UK Government into changing the "UK's institutional and systemic racism". - Black equal rights activist Sasha Johnson was in hospital May 24, 2021 after being caught up in gunfire when violence erupted at a party in south-east London,in the early hours of the morning on May 23, 2021. Police said there is no evidence that the 27-year-old campaigner was the intended target of the shooting. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)

Avagy a forradalom felfalja gyermekeit. Négy fekete férfi lőtte meg Sasha Johnsont, a vasárnap fejbe lőtt Black Lives Matter-aktivistát Londonban, írja a BBC. A fekete nő sokszor terepruhában hergelte a fajtársait. Most visszanyalt a fagyi.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A nőt egy dél-londoni partin lőtték meg, jelenleg súlyos állapotban fekszik kórházban. Johnsont vasárnap a hajnali órákban lőtték meg, a rendőrség ekkor annyit közölt, „egy 27 éves nőt lőttek meg hajnali 3 előtt nem sokkal egy Southwark-i összejövetelen”.

A rendőrség parancsnoka, Alison Heydari szerint a férfiak „beléptek az ingatlan kertjébe és lőfegyvert vettek elő”. Johnson pártja korábban azt mondta, az aktivista korábban kapott fenyegetéseket, a rendőrség szerint azonban „semmi nem utal arra”, hogy ez „célzott támadás” volt. Heydari azt is hozzátette, hogy a nyomozóknak „nem volt tudomása arról, hogy az eset előtt fenyegetéseket kapott volna Johnson”.

Hétfőn Johsnon pártja, a Taking the Initiative közölte, hogy a nőt megműtötték, továbbra is kritikus állapotban van. A rendőrség azt mondta, a bulin mintegy 30 vendég vett részt. A hivatalos jelentés alapján a négy támadó egy oldalsó bejáraton érkezett. Hozzátették, a vizsgálatok továbbra is tartanak.

Johnson az Oxford Brookes University hallgatója, a brit Black Lives Matter mozgalom egyik vezető alakja, a mozgalomra épülő Taking the Initiative párt vezetőségében is pozíciója van. Az Instagramon a párt azt írta, a kétgyermekes anya mindig a feketékért és az őket érő igazságtalanságok ellen harcol.

(Szent Korona Rádió)