Döbbenet: Facebookon árult rabszolganőket az ISIS pokolbéli kutyája

Rabszolganőket hirdetett a Facebookon az Iszlám Állam egyik katonája. A posztokat egy Közel-Kelettel foglalkozó emberjogi szervezet szúrta ki. A bejegyzések csak néhány óráig voltak láthatók, mert a Facebook leszedte őket.

 

 

A két fiatal nőt egy-egy képpel hirdette egy bizonyos Abu Aszad Almani, akinek a neve (Almani) arra utal, hogy Németországból csatlakozott az Iszlám Államhoz. Mindkét nőt 8000 dollárért (2,25 millió forintért) hirdette. Egyéb posztjai alapján úgy tűnik, hogy a férfi Rakka, az Iszlám Állam szíriai fővárosa környékén élhet.

Az első hirdetés így hangzott: “Minden testvéremnek, aki rabszolga vásárlásán gondolkozik, ez itt 8000 dollár”. A következő pedig így: “Egy másik rabszolga, ez is kb. 8000 dollár. Kell vagy nem?”.

almani (clicks: 44)

A hirdetés alatti kommentekben többen is beszólogattak a nők kinézetére, és egy hozzászóló kendő nélküli képeket követelt. Valaki megkérdezte, hogy vannak-e különleges képességeik, hogy ennyibe kerülnek, mire Almani visszaírta, hogy nincs ilyen nekik, az árat a kereslet és kínálat határozza meg.

Az Iszlám Állam több száz nőt tart fogva, többségük az iraki jazidi kisebbség tagjai. A rabságból megszököttek azt mondták, hogy szexrabszolgaként adják – veszik őket.

(444.hu-Washington Post-Idegen áradat-SZKR)