Katedrálist felgyújtó migráns gyilkolt meg egy papot Franciaországban

Nyugat-Európa a migránsok tömeges beengedésével gyakorlatilag egy öngyilkosságot hajtott végre. A napokban egy Afrikából származó férfi, aki tavaly a nantes-i katedrálist gyújtotta fel, megölt egy papot, aki ezidáig a védelmében tartotta. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A Vendée megyében történt gyilkosságról Twitter-oldalán Gérald Darmanin francia belügyminiszter számolt be. Posztjában kifejtette, hogy támogatásáról biztosítja a francia katolikus közösséget.

Francia források szerint a gyilkos feladta magát az egyik csendőrségen. Helyzetét súlyosbítja, hogy közel egy éve igazságügyi megfigyelés alatt állt, ugyanis ő volt az, aki 2020. július 18-án felgyújtotta a nantes-i székesegyházat, melynek következtében az 1621-ben készült orgona – ami még a francia forradalmat és a második világháborús bombázásokat is túlélte -, továbbá számos felbecsülhetetlen értékű műtárgy és festmény is megsemmisült.

A meggyilkolt 60 éves pap több hónapon át fogadta a templomában a gyilkost. A bűncselekmény elkövetési módját ezeddig nem hozták nyilvánosságra, csak annyit közöltek, hogy a késes támadást kizárták. Ki tudja, mily brutálisan hajtotta végre cselekedetét a ruandai migráns?!

A Nemzeti Gyűlés elnöke, Marine Le Pen a Twitteren egyből reagált a gyilkosság hírére, és a francia kormány bevándorláspolitikáját kritizálta.

„Franciaországban lehet valaki illegális bevándorló, felgyújthatja a nantes-i katedrálist, de sosem toloncolják ki, és később még egy papot is meggyilkolhat. Ami az országunkban történik, az példátlanul súlyos: az állam és Gérald Darmanin teljes kudarcot vallott” – írta.

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Migránsok ostromolták meg a déli határzárat – határőrök sérültek meg

Több száz kiskorú migránsról derült ki, hogy valójában felnőttek