Németországban már a világi hatalom is korlátozza az egyházi homoszexualitás ellen fellépőket

A baloldali forradalmak során szétválasztották az állam és az egyház szent szövetségét. A világi hatalom eddig ha nem elborult vallásellenes irányvonalat képviselt, akkor csendben eltűrte az egyház jelenlétét. Németországban azonban most a világi hatalom szólt bele az események alakulásába…

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Négyezer-nyolcszáz euróra, azaz több mint másfél millió forintra büntette egy kölni bíróság Dariusz Oko lengyel katolikus papot, teológusprofesszort, miután egy német magazinban megjelent újságcikkében kritizálta az egyházon belül is eluralkodó homoszexuális tendenciákat.

Oko – aki publicistaként is aktív – a Theologisches című vallási magazinban idén januártól megjelentetett cikksorozatában érvelt amellett, hogy az egyre nagyobb számú homoszexuális pap veszélyt jelent az egyház működésére. Az írásban a szóban forgó atyákat parazitáknak nevezte, s „homoszexuális pestisről” írt. A sorozat második részében annak a véleményének is hangot adott, hogy az LMBTQP-ideológiával szemben védtelen felnőttek megóvására is szükség lenne. Szavai hatalmas ellenállást váltottak ki a nyugati sajtóban, Oko pedig fellebbezett a kölni bíróság ítélete ellen.

Az Ordo Iuris lengyel jogi intézet viszont kiállt a neves teológus mellett, azzal érvelve, hogy bátran kezdeményezett tudományos diskurzust az egyházon belül. Árulkodó, az intézet által indított, Oko melletti petíciót eddig mintegy kétszázötvenezren írták alá.

Az ügy a lengyel–német kapcsolatokban is visszaköszön, miután a DPA német hírügynökség a hét végén Marcin Romanowski lengyel igazságügyi miniszterhelyettest kérdezte az esetről. – A tudományos tevékenység miatt kiszabott büntetések veszélyeztetik a szabadságjogokat és az európai értékeket – vélekedett a politikus, azt is hozzátéve: a német bíróság lábbal taposta az akadémiai szabadságot, s az áldozat helyett az elkövető oldalára állt.

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió) 

2022-től egy csibe élete is többet fog érni az emberénél Németországban

Beethoven túl fehér Németországnak és Európát a négerek tették naggyá